De Gouden Schoen winnen als doelman, onmogelijk? Matz Sels spreekt er zich over uit

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Lint
| 3 reacties
De Gouden Schoen winnen als doelman, onmogelijk? Matz Sels spreekt er zich over uit
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een prijs die vaak wat geminimaliseerd wordt op het gala van de Gouden Schoen, is die van Doelman van het Jaar. Maar vraag maar aan KAA gent hoe belangrijk een doelman is. De laureaat van de meest recente editie, Matz Sels, stond na afloop te glunderen: “Dit geeft me heel veel voldoening."

“Als klein jongetje droom je ervan om zo’n prijs in de wacht te slepen, hé”, stak Sels woensdagavond op het gala van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik ben wel eens tot beste doelman van een jeugdtoernooi verkozen, maar dit is toch iets anders. (lacht) Dit geeft me heel veel voldoening."

"Geef me toch maar een nieuwe titel of succes in de Champions League"

“Maar ik wil daar meteen aan toevoegen dat ik niet de man ben die op individuele trofeeën aast. Geef mij maar een nieuwe titel, of kwalificatie voor de kwartfinales van de Champions League. Zulke mijlpalen blijven langer hangen.”

In de stand voor de Gouden Schoen eindigde Sels pas negende. Een teleurstelling of is het onmogelijk om als doelman de belangrijkste trofee van de avond te winnen? “Het is alleszins heel erg moeilijk als doelman om die prijs te winnen.”

"Ik zou mijn trofee niet willen inruilen voor een ereplaats"

Matz Sels

“Het is intussen al 20 of 25 jaar geleden, dat het nog eens is gebeurd. Als je ziet dat Mathew Ryan tijdens de vorige editie ook niet in  de top 3 stond, dan zegt dat genoeg, hé."

“Maar de prijs van Beste Doelman staat eigenlijk op gelijke hoogte als die van Gouden Schoen. Voor een keeper is dit de grootste blijk van waardering. Ik zou mijn trofee alleszins niet willen inruilen voor een ereplaats in het algemene klassement van de Gouden Schoen”, aldus Sels.

"Neen, echt niet. Deze trofee krijgt een speciale plaats bij mij thuis. Waar ik hem ga zetten? Op mijn TV-kast, zodat ik hem nog vaak zal zien. Als ik eens een moeilijk moment heb, dan zal die trofee mij wel onmiddellijk opnieuw opbeuren", besloot de Doelman van het Jaar met de glimlach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties