Operatie redding is begonnen: de pro's en contra's van de degradatieklanten

Operatie redding is begonnen: de pro's en contra's van de degradatieklanten
Foto: © photonews

Nog 8 speeldagen en de reguliere competitie zit er op. Ook de strijd onderin zou wel eens bijzonder spannend kunnen worden. Wij zetten de voornaamste kandidaten eens onder het vergrootglas.

OH Leuven, 22 punten

Stand

OH Leuven staat momenteel op een veilige 14e plaats, een plaats waar het al maanden niet meer stond. Het heeft nog een extra voordeel op de andere teams: het won al 6 keer, dat is meer dan Moeskroen (5) en Westerlo (4). Bij gelijke stand op het einde van het seizoen kan dat zijn voordeel hebben.

Kostovski & co

De Leuvenaars hebben met Kostovski opnieuw een scorende spits. Hij was al sterk in het begin van het seizoen en nu opnieuw. Als ook Trossard in 2016 zijn troeven kan blijven uitspelen aan Den Dreef, dan ziet het er goed uit. Temeer er in de verdediging flink wat ervaring is binnengehaald.

Programma

Het programma van OH Leuven is niet minnetjes: ze moeten nog op bezoek bij Moeskroen en willen het vooral thuis waarmaken. Al vijf keer werd gewonnen aan Den Dreef, maar met Lokeren, Standard, Oostende en Club Brugge komen er toch nog moeilijke ploegen op bezoek.

Moeskroen, 21 punten

Goede uitreputatie

Het spel van Moeskroen leent er zich toe om vooral op verplaatsing goed uit de verf te komen. Dat lijkt wat contradictorisch voor een staartploeg, die in eigen huis nog maar 1 keer won. Maar buitenshuis staat RMP zelfs 4e in het klassement: straf. Blijven punten halen weg van huis, dat lijkt de grote troef.

Programma

Maar het programma van RMP is wel loodzwaar. Naar Oostende, Gent, Zulte Waregem en rechtstreekse concurrent Westerlo trekken, met nog thuismatchen tegen OHL, Lokeren, Genk en Anderlecht? Veel puntengewin zit daar op papier zeker niet in. 

Stilstaande fases

Bovendien heeft Moeskroen een serieus probleem de laatste maanden: het slikt erg veel doelpunten op stilstaande fases. En dat is geen goede zaak als je zelf niet scoort: 0 op 12 met 0 doelpunten de laatste vier partijen.

Westerlo, 19 punten

Programma

Het programma van de Kemphanen is veruit het interessantste van de drie staartploegen. Thuiswedstrijden tegen Moeskroen en Waasland-Beveren op het einde van het seizoen, Lokeren treffen op een moment dat het voor hen mogelijk niet meer van tel is en ook nog kans op puntengewin tegen STVV en Kortrijk.

Goede flow

Op een of andere manier heeft Westerlo de goede flow te pakken. Een stage in eigen land, maar wel met positieve vibes. Met Julien Vercauteren werd bovendien een nieuwkomer binnengehaald die meteen zijn visitekaartje afgaf. En Gounongbé heeft ook de weg naar doel opnieuw gevonden: hij zit al aan 9 stuks.

Wankele defensie

Tegen KV Mechelen werden drie punten gepakt, maar ook in die partij werden twee doelpunten geslikt. Het bracht het totaal na 22 speeldagen al op 45: meer dan 2 gemiddeld dus. Dat is simpelweg te veel voor een team dat punten wil pakken. In de stand moet Westerlo nog het een en ander inhalen, dus het is van moeten.

Wie ziet u degraderen?

5%
18%
69%
8%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties