Reactie Wat als... Dion Cools na twintig minuten geen volleybal had gespeeld?

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Gent
| 10 reacties
Wat als... Dion Cools na twintig minuten geen volleybal had gespeeld?
Foto: © Photonews

Dion Cools toonde na twintig minuten in de bekerwedstrijd tussen KAA Gent en Club Brugge dat hij ook carrière kon maken als volleyballer. Maar wat als de flankverdediger het leer niet uit doel had geslagen?

Sven Kums had Ludovic Butelle al verslagen, maar in laatste instantie sloeg Dion Cools het leer in een reflex van de doellijn. De jonge flankverdediger werd met rood naar de kleedkamer gestuurd, maar de doelman van blauw-zwart pakte de daaropvolgende strafschop.

Maar wat als? Wat als Cools gewoon niets had gedaan? Dan stond de 1-0 op het bord én stond Club nog met z'n elven op het veld. Opvallend: zowel Club Brugge als KAA Gent hadden liever zo'n scenario gehad.

Ik had veel liever gehad dat Dion Cools af die bal bleef en dat de 1-0 al op het bord stond

Hein Vanhaezebrouck

"De wedstrijd kon er helemaal anders uitgezien hebben", klinkt het bij Ruud Vormer. "Of het door de redding van Butelle een goede keuze bleek? Ik snap wat je bedoelt, maar toch liever met elf voetballen."

Eenzelfde verhaal bij Hein Vanhaezebrouck. "Ik had veel liever gehad dat Cools af die bal bleef en dat de 1-0 al op het bord stond. Dan was het ook voor ons een ander verhaal geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties