Onze mening: zij moeten vandaag voorkomen voor Reviewcommissie

Onze mening: zij moeten vandaag voorkomen voor Reviewcommissie
Foto: © photonews

De Reviewcommissie komt vandaag waarschijnlijk samen voor speeldag 23. Of ze iemand gaan oproepen? Dat zal nog moeten blijken, maar wij zagen toch alvast een aantal voetballers dingen uitsteken waar wel eens een vergrootglas mag op liggen.

Het was een weekend waarin wel heel vaak ergens een mes werd bovengehaald of een venijnige trap werd uitgedeeld. We beseffen dat niet elk van deze fouten zal voorkomen, maar wensen u toch zo volledig mogelijk te informeren.

Yatabaré

We beginnen bij de meest duidelijke overtreder van het weekend, want Yatabaré deed het niet één, maar twéé keer. Eerst ging hij doelbewust op de neergevallen Asare staan, in de tweede helft trapte hij Kums langs achteren aan. 

Dossevi

Nog een Standardspeler die het mogelijk moet gaan uitleggen voor de Reviewcommissie is Dossevi. Hij werd nog maar net geschorst, dus zou moeten weten dat de camera's op hem gericht staan. Zijn trap over de bal op de voet van Dejaegere was dus op zijn zachtst gezegd niet slim.

Bostock

John Bostock kreeg een uitsluiting na twee keer geel, maar we weten ondertussen dat zoiets de Reviewcommissie niet tegenhoudt om die eerste gele kaart eens te herbekijken. Kon niet door de beugel.

Monteyne & Ngawa

En er waren nog wel een aantal Leuvenaars die flink tekeer gingen aan de Gaverbeek. De camera's hebben het niet eens gezien, maar de voet van Kaya werd getorpedeerd door Ngawa, terwijl De Ridder een trap op de knie moest verwerken van Monteyne terwijl hij neerlag.

Myny

Ging Olivier Myny bewust door op Ludovic Butelle? De beelden wijzen het alvast niet uit:

Verdier & Coelho

Over naar Mechelen en Moeskroen dan, waar er halve elleboogjes te 'beleven' vielen. Moeilijk om uit te maken wat of hoe, maar de Reviewcommissie zal die fases minstens herbekijken. Verdier tikte Kabasele neer, Coelho duwde ook iets te fluks.

Aksentijevic

Nog vanuit Henegouwen onthielden we de tackle van Aksentijevic op Odoi. Geel volgens de scheidsrechter ter plaatse, minstens oranje als u het onze redactie vraagt. 

Wie zou u oproepen? (U kan meerdere namen aanduiden)

89%
14%
60%
23%
18%
12%
11%
15%
8%
4%
3%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties