Steve De Ridder ziet maar 1 optie in Westerlo: "Dat zijn we aan onze stand verplicht"

Steve De Ridder ziet maar 1 optie in Westerlo: "Dat zijn we aan onze stand verplicht"
Foto: © photonews

Westerlo ontvangt met een 10 op 15 én goede flow Zulte Waregem, dat het jaar is begonnen met 1 op 6. "De sfeer kan altijd beter, maar het is nu aan ons om het zo snel mogelijk op te pikken", aldus Steve De Ridder. "We zijn het aan onze stand verplicht om te winnen in het Kuipke."

Steve De Ridder beseft ook dat het na de 1 op 6 in 2016 beter zal moeten: "We beseffen wat we kunnen bereiken en er zit genoeg ervaring in de ploeg. Iedereen ervaart op dit moment druk: de top-4 wil de titel pakken, er zijn een vijftal teams die strijden om play-off 1, en er is de strijd onderaan met flink wat ploegen."

En dus is het tegen Westerlo voor beide ploegen wenselijk om te winnen: "Zij staan ook onder een soort druk. We moeten er gewoon positief mee omgaan en die drie punten mee naar huis nemen. Ja, Westerlo zit in de goede flow en ze pakten al heel wat punten, maar we moeten winnen. De drie punten zijn nu het belangrijkste."

We hebben alles in handen -

Steve De Ridder

"Liefst met goed voetbal uiteraard, maar als we winnen zal ik al blij zijn", klinkt het bij de aanvallend ingestelde middenvelder. "We zijn het aan onze stand verplicht, het blijft uiteindelijk de laatste tegen de vijfde uit het klassement. We hebben alles in handen voor play-off 1 en weten wat we moeten doen. Al zal het niet makkelijk worden."

Een overwinning zou Essevee definitief kunnen lanceren richting play-off 1: "Als we onze thuiswedstrijden tot een goed einde brengen en af en toe zoals in Westerlo iets meerapen, dan zie ik het zeker nog goedkomen voor play-off 1. We staan er nog steeds in, dus waarom niet?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties