Ook Berchem Sport heeft bekende fans: "Mijn broer speelde samen met Moussa Dembele"

Ook Berchem Sport heeft bekende fans: "Mijn broer speelde samen met Moussa Dembele"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Enkele weken geleden stond hij nog in de finale van Eurosong 2016, maar Adil Aarab is een man die van vele markten thuis is. Zo speelde hij in zijn jeugd met zijn broers niet enkel de Jackson 5, maar ook ... voetbal. Bij Berchem Sport, want niet iedereen is voor Antwerp of Beerschot.

"Vanaf de duiveltjes speelde ik inderdaad bij Berchem Sport. Dat heb ik gedaan tot bij de scholieren, dan heeft de passie voor muziek het overgenomen", aldus Adil Aarab in gesprek met Voetbalkrant.com. 

"Ik heb altijd bij Berchem gespeeld, al waren er wel eens clubs die me vroegen voor een training op een hoger niveau. Ik begon als verdediger, maar werd als kleine, vinnige speler later in mijn 'carrière' vooral in de spits uitgespeeld. Ik deed het vooral graag, al mijn broers speelden ook voetbal, dus het was gezellig."

Een terugkeer naar de velden van Berchem Sport blijft echter pure nostalgie: "Alles ziet er nog hetzelfde uit, fantastisch. De chalets bijvoorbeeld, ik heb er echt een fijne tijd beleefd. Ik ben het zeker nog niet vergeten, al kan ik door mijn drukke bezigheden niet altijd gaan kijken."

"Ik ben hier echt opgegroeid, ook met de broers. Er was altijd een goede sfeer, dit is een echte, familiale club. Goede periodes, slechte periodes, de supporters zijn er nog steeds. Een van mijn broers speelde trouwens in de generatie van Moussa Dembele, en ik heb nog veel goede jeugdspelers zien passeren. Daar stond de club ook om bekend, om zijn goede jeugdwerking."

Henry, Figo, Ronaldo

En dus heeft Aarab het altijd bij Berchem gehouden, Antwerp of Beerschot(-Wilrijk) zeggen hem niets. "Berchem is een dorp waarin iedereen iedereen kent. Er zijn veel jeugdspelers vanuit Berchem naar een van de twee clubs gegaan, wij waren het sympathieke, kleine broertje van beiden."

Adil Aarab werd geboren in 1990, dus is zijn eerste levendige voetbalherinnering het WK 1998: "Ja, ik was fan van Thierry Henry. Wat die allemaal kon met aan bal ... Of Figo, dat was ook een geweldige speler. En natuurlijk wilde iedereen op training in die periode nummer 9 hebben, van Ronaldo. De Braziliaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties