Dit verwachten Peter Maes en Thomas Buffel van de strijd om play-off 1

Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 1 reacties
Dit verwachten Peter Maes en Thomas Buffel van de strijd om play-off 1
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De laatste rechte lijn richting play-off 1 is ingezet. De spanning stijgt, de druk neemt week na week toe. Elk puntenverlies kan fataal zijn in de eindafrekening. We vroegen Peter Maes en Thomas Buffel wat zij verwachten van de eindspurt richting PO 1.

"Er zit natuurlijk wel wat spanning op want play-off 1 is een must voor Genk. Het zou ook niet goed zijn als er geen druk was", vindt Thomas Buffel.

"Ik zie het nut niet van programma's van teams te gaan vergelijken. Als wij zorgen dat we in onze thuismatchen ons niveau blijven halen en de punten hier houden, dan staan we al met een half been in play-off 1."

"Daarnaast moeten we natuurlijk ook proberen om het op verplaatsing wat beter te doen. Ik herinner me dat we vorig seizoen op het laatste in Charleroi een punt uit handen gaven. Dat bleek een sleutelmoment. De komende weken kan iedere match een sleutelmoment zijn."

Een open strijd

"De strijd om play-off 1 ligt volledig open", zegt Peter Maes. "Er kunnen nu elke week afvallers zijn, je kan nog vanalles verwachten bij de clubs vanaf Zulte Waregem en zo verder naar beneden."

"Het is nog niet mogelijk om al te zeggen hoeveel punten je nodig zal hebben om een plaats te veroveren in play-off 1, maar ik denk dat het er minder dan 50 zullen zijn. Misschien zullen 46 punten volstaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties