Diaby, Gounongbe, Hanni, Kums, Leye, ... De strijd om de Gouden Stier is spannender dan ooit!

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Diaby, Gounongbe, Hanni, Kums, Leye, ... De strijd om de Gouden Stier is spannender dan ooit!
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Diaby, Gounongbe, Hanni, Kums en Leye. Voorlopig prijken maar liefst vijf namen bovenaan de topschuttersstand. En ook zij mogen nog concurrentie uit het achterveld verwachten.

Want Cyriac, Depoitre, Perbet en Musona hijgen met 11 treffers in de nek. Ook Okaka en Gano (10 stuks) volgen niet ver achterop. Een hattrick kan zomaar genoeg zijn om een kloof te slaan of de kop te pakken.

Sinds enkele jaren loopt de strijd om de Gouden Stier tot na de play-offs en is de finish dus nog lang niet in zicht. Wie in welke PO aantreedt, kan natuurlijk meespelen. De ploegen die om de titel strijden, betwisten minimaal nog tien duels, de overige acht teams minimum zes. Een voordeel dus voor de PO1-kandidaten.

Heerser van 2016

Anderzijds ligt daar het niveau hoger wat de kans op extra goals dus niet per se verhoogt. Eén ding is zeker: Frédéric Gounongbe moet ervoor zorgen dat hij met Westerlo niet 16e of 15e eindigt. Anders mag hij de titel vergeten.

Dat zou zonde zijn, want met vier doelpunten in 2016 is de aanvaller van de Kemphanen de meest trefzekere gegadigde van het moment, gevolgd door Hanni (3), Kums (2), Leye (2) en Diaby (3). Die laatste kan wegens blessure zijn totaal pas vanaf de play-offs weer aanscherpen.

Wie is volgens u de grootste kanshebber op de Gouden Stier?

6%
25%
38%
6%
3%
3%
3%
3%
6%
0%
0%
6%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties