Preud'homme countert de kritiek: "Dus de wedstrijd bij KV Oostende was geen topper?"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 10 reacties
Preud'homme countert de kritiek: "Dus de wedstrijd bij KV Oostende was geen topper?"
Foto: © SC

Nog twee wedstrijden steak en we mogen aan de côte-à-l’os beginnen. We willen maar zeggen: de play-offs naderen met rasse schreden. Met Club Brugge als dé te kloppen ploeg?

Club Brugge verloor dan wel op het veld van KRC Genk, maar op basis van de voorbije weken zijn we toch geneigd om te zeggen: ja! Bovendien is de honger in en rond het Jan Breydelstadion amper nog te stillen.

Maar… dan zal blauw-zwart wel op verplaatsing moeten presteren. Olympia is een quasi oninneembare vesting - enkel RSC Anderlecht kwam er winnen - maar buitenshuis sputtert de blauw-zwarte motor te snel.

04/10/2015 KAA Gent 4 - 1 Club Brugge
25/10/2015 RSC Anderlecht 3 - 1 Club Brugge
13/12/2015 Standard 2 - 0 Club Brugge
28/02/2016 KRC Genk 3 - 2 Club Brugge

De resultaten op de velden van de andere topclubs spreken voor zich: nul op twaalf en enkel in de Cristal Arena maakte blauw-zwart een degelijke indruk. Zo hield Marco Bizot Bjorn Engels in de slotseconden nog van een puntje.

”Statistieken zeggen niet alles”, bijt Michel Preud’homme van zich af. ”Op die manier wordt onze overwinning bij KV Oostende (0-2 op 14/02/2016, nvdr.) naar beneden gehaald. KVO staat op de vierde plaats, maar dat was dus geen topper?”

Ik ben teleurgesteld, ja. De match bij KRC Genk was een goede test

Michel Preud'homme

Dit seizoen haalde Club Brugge buitenshuis amper 19 op 42. ”Maar we zijn niet het enige elftal dat het moeilijk heeft op verplaatsing”, countert MPH. ”Dat geldt voor iedereen. Maar ik ben teleurgesteld, ja. De match bij KRC Genk was een goede test.”

Preud’homme heeft overigens gelijk. Enkel KAA Gent (25 op 42, nvdr.) en RSC Anderlecht (20 op 42, nvdr.) doen beter. Maar laat dan nu net de twee andere titelfavorieten zijn…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties