Kouyate is wél de nieuwe ster van de Premier League: "Een beest" en "De lijm van de ploeg"

Kouyate is wél de nieuwe ster van de Premier League: "Een beest" en "De lijm van de ploeg"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leicester City is dé revelatie in de Premier League, maar West Ham is wel een goeie tweede in die categorie. De Hammers maakten de juiste keuzes op transfergebied en kunnen rekenen op een fenomenale Cheikhou Kouyate.

De voormalige Anderlecht-lieveling is in geen tijd ook uitgegroeid tot de meest populaire speler bij West Ham. Dimitri Payet is wel de meest beslissende speler van de Hammers, Kouyate is de man die alles bij elkaar houdt. Zoals hij ook deed in het kampioenenjaar 2014 van Anderlecht.

Untouchable

Kouyate moet af en toe nog eens terugkeren naar de defensie om te depanneren, maar zijn vaste positie is op het middenveld. De Senegalees miste dit seizoen vier matchen door blessures en werd één keer vervangen door een blessure. Voor de rest staat hij altijd en overal de volledige negentig minuten op het veld.

Trainer Slaven Bilic is lyrisch als het gaat om Kouyate. "De lijm die alles bij elkaar houdt", zei de Kroaat. Naast vier doelpunten en één assist is het vooral het werk dat Kouyate opknapt dat in de kijker springt. Zoals we hem in België kennen loopt hij alle gaten dicht met zijn lange halen.

Wel een ster

"Ik ben geen ster", liet hij afgelopen week nog optekenen in verschillende interviews. In Engeland denken ze er wel anders over. West Ham houdt teams als Liverpool, Chelsea én Manchester United achter zich als vijfde in de stand. Als ze dit volhouden wenkt Europees voetbal.

En Kouyate wordt daarbij bewierookt door fans, coaches en journalisten. "Een beest", titelde een krant onlangs nog nadat hij een 'negen' kreeg als quotering. Geen ster? Wedden dat er deze zomer grotere clubs komen aankloppen bij West Ham. En zijn transferprijs gaat geen 10 miljoen euro zijn, zoals zijn marktwaarde nu aangeeft. Dat kunnen we nu al zeggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties