PO1-ploegen laten Standard vallen: "Iedereen moet zondag voor Club Brugge supporteren"

Diederik Geypen Johan Walckiers
Diederik Geypen en Johan Walckiers vanuit Brussel
| 39 reacties
PO1-ploegen laten Standard vallen: "Iedereen moet zondag voor Club Brugge supporteren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard kreeg gisteren op Mechelen al een pandoering en in het bondsgebouw kregen ze gisteren ook niet al te veel steun voor de bekerfinale van zondag. Eigenbelang primeerde immers bij de PO1-ploegen.

Het was Luc Devroe die de hoop van de anderen onder woorden bracht. "We moeten zondag eigenlijk allemaal supporteren voor Club Brugge", zei de manager van Oostende. "Dan is er één Europees ticket meer te verdelen voor de PO1-ploegen."

Als Standard de bekerfinale tegen Club Brugge wint dan zijn de Rouches rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Als blauw-zwart de Croky Cup wint en niet eerste of tweede wordt in het eindklassement dan krijgt Club Brugge een plaats in de groepsfase van de Europa League. Als ze wel kampioen of tweede worden dan komen ze in de (voorronde van de) Champions League terecht.

Club Brugge al zeker Europees

Als winnaar van de reguliere competitie is Club Brugge sowieso verzekerd van een Europees ticket, meer bepaald van het vierde ticket in de hiërarchie: datgene dat recht geeft op een plaats in de derde voorronde van de Europa League. Maar als Club de Croky Cup wint of kampioen of vicekampioen wordt, krijgt het dus een 'hoger' ticket toebedeeld.

Als Standard bekerwinnaar wordt én Jupiler Pro League Play-Off 2 wint dan komt er geen barragematch tegen het nummer 4 of nummer 3 van Jupiler Pro League Play-Off 1 omdat er dan geen Europees ticket meer valt te verdelen. Bij bekerwinst van Club Brugge zijn er scenario's mogelijk waarbij ook het nummer 4 en 5 van Play-Off 1 en de winnaar van Play-Off 2 een Europees ticket halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties