Round-up na de reguliere competitie: Waasland-Beveren werd door velen afgeschreven, maar snoerde iedereen de mond

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Round-up na de reguliere competitie: Waasland-Beveren werd door velen afgeschreven, maar snoerde iedereen de mond
Foto: © photonews

De reguliere competitie zit erop, tijd om terug en vooruit te blikken. Kwam onze prognose uit? Wat verwachten de spelers/coaches van PO1 en PO2? Vandaag: Waasland-Beveren.

12e Waasland-Beveren

Waasland-Beveren werd door velen – ook door ons – naar voor geschoven als één van de ploegen die het ontzettend moeilijk zou hebben. Maar Stijn Vreven en co bewezen het tegendeel en kwamen, ondanks een flinke dip na Nieuwjaar, nooit in acuut degradatiegevaar.

De Leeuwen kenden een prima start van het seizoen en legden vaak mooi voetbal op de mat. Met Steeven Langil, Zinho Gano en Thibault Moulin wierpen vooral drie mannen zich op als absolute smaakmakers. Gano klokte na de reguliere competitie af op tien competitiegoals. Niet mis.

"Zo'n moeilijk seizoen, dat wens ik niemand toe"

Stijn Vreven

Waasland-Beveren kende na de jaarwisseling een flinke terugval, en even leken de Waaslanders dan toch nog in de gevarenzone terecht te komen. Maar op het juiste moment pakte de ploeg van Vreven een knappe zes op zes tegen Anderlecht en Charleroi en was het zeker van het behoud.

Na de laatste match van het seizoen gaf Vreven toe dat hij best tevreden kon terugblikken op het seizoen van zijn team. “Ik ben blij dat we nooit écht in de problemen zijn gekomen. Zo’n moeilijk seizoen als Westerlo, waarbij je lange tijd onderin staat, dat wens ik echt niemand toe.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties