Oude gloriën Marc Hendrikx blikt tevreden terug, maar: "Champions League-hymne liet me koud"

Stijn Van Hove
Stijn Van Hove
| 0 reacties
Marc Hendrikx blikt tevreden terug, maar: "Champions League-hymne liet me koud"
Foto: © photonews

Elke week grasduinen we in het verleden en kijken we naar het heden van de oude gloriën die ons voetbal rijk zijn. Deze week voormalig Anderlecht- en Genkspeler Marc Hendrikx (41).

Marc Hendrikx, de stille werkkracht van elke club waar hij ooit heeft gespeeld. De voormalige linksachter en middenvelder knapte op het veld altijd veel werk op. Hij was een speler die niet in de spotlight stond, maar onder de radar ontzettend belangrijk was voor de ploeg. Ook nu, na zijn carrière, zit hij niet stil.

Hendrikx had al een ingenieursopleiding genoten voor zijn voetbalcarrière en die kwam goed van pas toen hij uiteindelijk zijn schoenen aan de haak hing. Door zijn opleiding is hij in de ICT-sector beland, maar dat is niet het enige wat de man uit Lommel doet.

"Ik bestuur een aantal van mijn eigen bedrijfjes. Ik heb twee ICT-bedrijven en een eigen fietsmerk ontwikkeld. En daar hou ik mij mee bezig. Op dit moment heb ik in totaliteit ongeveer een vijftiental mensen in dienst."

Mooiste momenten

Marc Hendrikx kende een mooie en lange carrière. Hij begon bij de lokale voetbalclub KVV Hamontlo en sloot zich op 16-jarige leeftijd aan bij de jeugd van Lommel. Na Lommel verkaste de snelle Limburger naar KRC Genk waar hij onder Aimé Antheunis volledig openbloeide.

Hij pakte twee keer de beker en één keer de landstitel met Genk. Toen Aimé Antheunis naar Anderlecht trok, nam hij Hendrikx mee. Daar was hij vaste waarde tot Hugo Broos het overnam. Hendrikx won wel de titel met paars-wit, maar zijn contract werd niet verlengd. Hij belandde vervolgens bij Lokeren, Beerschot en Sint-Truiden.

Een rijk gevulde carrière. Het is dan ook logisch dat de Limburger geen mooiste moment kan kiezen: "Ik heb niet echt één mooiste moment", aldus Hendrikx. "Het zijn eerder mooiste momenten zoals het winnen van de Belgische beker, kampioen spelen en deelnemen aan de Champions League."

Champions League

Hendrikx was een nuchtere voetballer met een enorme focus. Het maakte hem niet uit op welk niveau hij speelde, hij gaf zich altijd voor de volle 100%. Zelfs de Champions League-hymne kon hem niet uit die focus halen.

"Op dat moment deed dat niet zo heel veel met mij, want je bent dan gefocust op die wedstrijd. Maar nadien koester je dat wel. Als je nu naar de Champions League kijkt dan krijg je dat gevoel terug, dat is het leuke daaraan", aldus Mark Hendrikx.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties