Er worden een deel (bizarre) wijzigingen aan de voetbalspelregels doorgevoerd

Er worden een deel (bizarre) wijzigingen aan de voetbalspelregels doorgevoerd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De spelregels bij een fout in de zestien meter worden aangepast. Zo zal een speler die een doelkans ontneemt niet automatisch meer een rode kaart krijgen. Dat liet de IFAB, de spelregelcommissie van de FIFA, weten.

Nu wordt een speler die zo'n fout begaat - en zijn ploeg - dikwijls drie keer gestraft: rood, penalty en schorsing. Het gaat echter niet om alle gevallen. Een opzettelijk hands, duwen, vasthouden en een tackle zonder de intentie de bal te raken zullen nog steeds bestraft worden met rood. Enkel een tackle die de intentie heeft om de bal te spelen en waarbij de speler eerst geraakt wordt of onopzettelijk hands, zal voortaan met geel bestraft worden.

Maar er zijn nog wijzigingen:

- Tijdens een penaltyserie kan de keeper gewisseld worden

- Een doeltrap in eigen doel schieten levert een corner op voor de tegenstander

- Spelers die geblesseerd raken bij een overtreding waarbij een gele of rode kaart gegeven wordt, mogen op het veld blijven voor een korte blessurebehandeling

- Als een object of persoon (geen speler) de bal aanraakt voordat die in het doel gaat en het contact geen invloed heeft op de verdedigers, dan mag de scheidsrechter het doelpunt toekennen.

- Een scheidsrechter kan al rood geven aan een speler voor het begin van de wedstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties