Gewezen Anderlecht-speler geeft Praet raad: "Hij heeft alles om het te maken in het buitenland, maar..."

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Gewezen Anderlecht-speler geeft Praet raad: "Hij heeft alles om het te maken in het buitenland, maar..."
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dennis Praet staat op dit moment nog op de loonlijst bij RSC Anderlecht, maar daar zou na het seizoen wel eens verandering in kunnen komen. Heel wat clubs hengelen naar de aanvallende middenvelder van paars-wit. Maar naar welke competitie gaat hij nu best?

Voetbalkrant.com legde zijn oor te luisteren bij Alex Czerniatynski, gewezen speler van Anderlecht. Volgens de voormalige aanvaller beschikt Praet over voldoende kwaliteiten om straks ook in het buitenland te slagen. Maar... Dan moet hij wel de juiste keuze maken.

“Na het winnen van de Gouden Schoen heeft Dennis misschien even een moeilijke periode gekend, maar ik denk dat we mogen stellen dat hij daar sterker is uitgekomen. Hij doet het toch vaak goed, vind ik", opent Czerniatynski.

  • Is Praet klaar voor de sprong naar het buitenland?

“Als je progressie boekt dan is het normaal dat de interesse van buitenlandse ploegen volgt. Het is ook logisch als je al die Belgen het goed ziet doen in het buitenland, dat het kriebelt om zelf ook uit België te vertrekken.”

"Dennis Praet moét spelen. Op de bank zitten bij zijn nieuwe club, dat kan niet de bedoeling zijn"

Alex Czerniatynski

“Praet heeft zeker en vast de kwaliteiten om het te maken in het buitenland. Maar… Hij moet wel een goede keuze maken. Hij moet alles op een rijtje zetten en kiezen voor een ploeg waar hij aan spelen toekomt.”

"Aan het financiële moet Praet op zijn leeftijd niet denken. Hij moet spelen. Als hij nu vertrekt naar een club waar hij vaak op de bank zit en binnen twee jaar moet hij een stap terugzetten, tja… Dat kan niet de bedoeling zijn.”

  • Welke competitie is Dennis Praet op het lijf geschreven?

“Da’s een moeilijke vraag. Misschien is de Bundesliga iets voor hem? Daar kan hij fysiek sterker worden en kan hij zorgen dat zijn volume groter wordt. Dennis is nog steeds zeer jong, hij kan dus nog heel veel bijleren.”

  • Had je gedacht dat Dennis Praet nu al verder zou staan?

“Toen hij destijds zijn eerste wedstrijden voor Anderlecht speelde, zag iedereen onmiddellijk dat hij heel veel talent had. Maar… Dan moet je zulke jongens natuurlijk wel nog de tijd geven om zich verder te ontwikkelen.”

"Dennis Praet staat stevig in zijn zijn schoenen"

Alex Czerniatynski

“Dennis heeft zijn tijd genomen om te groeien. Hij heeft ook mindere matchen gespeeld, maar dat is normaal bij zulke jonge spelers. Al moet ik daar aan toevoegen dat Anderlecht dat goed doet… Ze geven kansen aan hun jeugd, maar beschermen die gasten ook. Chapeau.”

“Je merkt wel aan alles dat Dennis Praet een nuchtere gast is. Als speler van Anderlecht worden je prestaties iedere week opnieuw onder het vergrootglas gelegd. Maar die jongen staat echt stevig in zijn schoenen, dat merk je aan alles.

Is Dennis Praet klaar voor de sprong naar het buitenland?

64%
36%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties