Reactie "Bij Gent vergeten ze dat de goal centraal staat en niet op de flanken"

"Bij Gent vergeten ze dat de goal centraal staat en niet op de flanken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We hebben Hernan Losada nog nooit zoveel horen zuchten en jammeren tijdens een match, zelfs niet als hij op het veld stond. Onze Argentijnse huisanalist was zichtbaar geïrriteerd door wat Gent en Anderlecht op de mat legden.

Losada kon ook makkelijk zijn frustraties onder woorden brengen. "Ik had, zoals denk ik iedereen, meer verwacht van deze wedstrijd", aldus Losada. "Vooral na de match van Anderlecht tegen Club Brugge, ze hadden toch vertrouwen opgedaan? En Gent had de kans om terug aan te sluiten bij de top. Op basis van dat had ik toch beter verwacht."

"Ze dachten allebei aan niet verliezen. En dat vind ik jammer, vooral voor de ambities van beide ploegen. Anderlecht wil kampioen worden en Gent had niets te verliezen. Waarom namen ze niet meer risico's? Soms heb ik ook de indruk dat Gent vergeet dat het doel centraal staat en niet op de flanken", voegt Losada er een grapje tussen.

Eén keer koos Anderlecht ervoor om risico te nemen en ze stonden in vier passes voor de goal

Hernan Losada

Maar hij bedoelt het niet echt als humoristische opmerking. "Ze spelen altijd langs de flanken, nooit door het centrum. Ik heb de indruk dat er meer inzat voor beide ploegen. Anderlecht hanteerde constant de lange bal, de opbouw was nergens. Eén keer kozen ze ervoor om met risico te spelen en ze stonden in drie-vier passes voor doel. Waarom deden ze dat dan niet meer?"

"Het is gewoon jammer voor de supporters. Beide ploegen hebben veel meer kwaliteiten dan we gezien hebben. Zonder die twee doelpunten die uit de lucht kwamen vallen was het 0-0 gebleven: een slecht getrapte corner en een onnodige penalty. Dat is ook niet om blij van te worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties