Interview Van OHL terug naar de Jupiler Pro League, met een missie: "Deze ploeg is vorig jaar onterecht afgeschoten"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Beveren
| 3 reacties
Van OHL terug naar de Jupiler Pro League, met een missie: "Deze ploeg is vorig jaar onterecht afgeschoten"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren zat niet stil in het tussenseizoen en dat blijkt ook uit de transfers van de club. Naast onder meer Siebe Schrijvers, Jens Cools en Niels De Schutter haalden de Waaslanders ook Alessandro Cerigioni in huis.

De 23-jarige Cerigioni maakte de overstap van OH Leuven, dat afgelopen seizoen uit de Jupiler Pro League tuimelde. “Ik had nog verschillende opties in eerste en tweede klasse, maar ik heb bewust voor Waasland-Beveren gekozen”, aldus de aanvaller in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Het verhaal van Waasland-Beveren sprak me meteen heel erg aan" - Alessandro Cerigioni

“Waarom? Dit is een familiale club, net als OHL, en bovendien krijgen jonge spelers hier kansen. Dat waren twee belangrijke factoren die meespeelden in mijn keuze voor Waasland-Beveren. Dit verhaal sprak me meteen heel erg aan.”

Op de Freethiel hoopt Cerigioni zich echt door te zetten in de Jupiler Pro League. “Mijn ambitie is om me zo snel mogelijk in het systeem van de coach te integreren. Op zich moet dat wel lukken, want hij speelt met een 10 die rond een diepe spits mag zwerven. Dat is volgens mij nog steeds mijn beste rol.”

"Als aanvallende middenvelder kom ik het best tot mijn recht"

Alessandro Cerigioni

“Als aanvallende middenvelder kom ik het best tot mijn recht. Ik infiltreer graag en dan kan ik gevaarlijk zijn. Daarnaast loop ik veel zonder bal, ook in defensief opzicht. En met mijn vechtersmentaliteit hoop ik deze ploeg zoveel mogelijk bij te brengen.”

Vorig jaar begon Waasland-Beveren als degradatiekandidaat nummer één aan het seizoen. “Maar als je naar het seizoen van die jongens kijkt, dan zijn ze op voorhand onterecht afgeschoten, hé."

"Het geraamte van de ploeg is overigens overeind gebleven, nu moeten we dan ook bevestigen en proberen om even goed te doen als vorig jaar", besluit Cerigioni.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties