Gillet wil Rode Duivel blijven op 37e: "Ik zal nooit neen zeggen tegen mijn land"

Robby Morren
Robby Morren
| 16 reacties
Gillet wil Rode Duivel blijven op 37e: "Ik zal nooit neen zeggen tegen mijn land"

Op zijn 37e voelt Jean-François Gillet nog altijd opperbest. Hij ziet dan ook geen enkele reden om een stap opzij te zetten bij de nationale ploeg.

Hij speelt geen enkele minuut bij de Rode Duivels, hij moet steevast Courtois en Mignolet laten voorgaan in de pikorde en toch stond hij nooit ter discussie bij voormalig bondscoach Marc Wilmots. Die vond zijn ervaring en invloed in de vestiaire belangrijk.

In Sudpresse laat Gillet zich uit over zijn toekomst bij de Rode Duivels en over de toekomstige bondscoach. "We hebben iemand nodig die het team goed kent, die de lijn kan doortrekken."

Wij moeten ons niveau optrekken als we iets willen bereiken op een groot tornooi

Jean-François Gillet

Maar de doelman beseft dat er ook meer van de groep zelf moet komen. "Wij moeten ons niveau ook optrekken als we iets willen doen op een groot tornooi. Tot dusver was het niet voldoende."

Zelf wil hij de handschoen met de driekleur nog niet aan de haak hangen. "Ik blijf steeds ter beschikking. Ik zal nooit neen zeggen tegen een selectie voor mijn land. Als de nieuwe bondscoach mij nodig heeft, zal ik er staan. Als hij een andere keuze maakt, zal ik de eerste zijn om die te steunen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties