Wat met Gent na Depoitre?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Wat met Gent na Depoitre?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nu Laurent Depoitre richting FC Porto trekt, vertrekt er bij AA Gent voorin heel wat kwaliteit. Sinds zijn transfer van Oostende ontbolsterde hij helemaal in de Jupiler Pro League en Europa. Niet de makkelijkste om te vervangen.

Móet Gent absoluut nog iets nieuws halen? Neen. De Buffalo's anticipeerden met de komst van Emir Kujovic een vertrek van de aanvalsleider, maar de Zweed heeft nog tijd nodig om zich vooral fysiek aan te passen aan het systeem-Vanhaezebrouck.

Simon, Perbet, Kujovic en Coulibaly

Kalifa Coulibaly zette ook merkbaar stappen ten opzichte van vorig seizoen, een jaar langer onder de hoede van Vanhaezebrouck wierp duidelijk z'n vruchten af. Met Moses Simon heeft men in Gent nog iemand rondlopen waarvan veel verwacht wordt.

Toch lijkt Jérémy Perbet de grootste last te moeten torsen. De topschutter van vorig seizoen begon alvast goed met z'n doelpunt van zondag tegen Racing Genk. Hij had amper tien minuten nodig om in extremis de winning goal tegen de netten te duwen.

Versterking is dus niet noodzakelijk, maar Gent wordt er niet beter op. Het vertrek van Depoitre blijft uiteraard een verlies aan kwaliteit. Het aandeel van de sterke aanvaller in de Gentse titel én de Champions League. Het wordt voor de opvolgers niet makkelijk om in zijn voetsporen te treden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties