Daarom is Preud'homme ongerust over het spelpeil van Club Brugge

Timothy Collard
Timothy Collard
| 19 reacties
Daarom is Preud'homme ongerust over het spelpeil van Club Brugge
Foto: © Photonews

Michel Preud'homme maakt zich zorgen. Club Brugge moet woensdag voor het eerst aan de bak in de Champions League, maar de Belgische landskampioen beleefde een hele slechte start in de competitie.

7 op 18. Het zijn de naakte cijfers. Het doet voor de fans van Club Brugge dezer dagen pijn om naar de rangschikking te kijken. De supporters maken zich zorgen en dat doet ook Michel Preud'homme. De oefenmeester van blauw-zwart weet niet precies wat er aan de hand is met zijn ploeg, maar moet zijn manschappen wel zien wakker te schudden.

Geen Europese voorondewedstrijden

"Deze slechte start baart me meer zorgen dan de slechte start van vorig jaar. Waarom? Toen moesten we al vroeg op het seizoen aan de bak in de voorrondes van de Champions League en hadden we eigenlijk geen normale voorbereiding. Dat was dit jaar anders: geen voorrondematchen, en daarom maak ik me nu meer zorgen", aldus Preud'homme.

Nog steeds dezelfde spelers

Verder is er ook het feit dat dit Club Brugge in grote lijnen nog hetzelfde Club Brugge is als dat van vorig jaar. Van de basisspelers vertrok enkel Thomas Meunier. "Dit zijn grotendeels dezelfde jongens die vorig jaar kampioen werden en in grote mate ook nog de jongens die de beker veroverden en een sterke Europese campagne realiseerden in de Europa League", voegde Preud'homme er nog aan toe.

Veel minder blessures

Tot slot kende blauw-zwart vorig seizoen ook meer blessures dan tijdens dit seizoen. "Nu zijn er een paar jongens geblesseerd of geblesseerd geweest, maar vorig seizoen hadden we veel meer (langdurig) geblesseerden in onze kern. Dus ja, deze slechte start verontrust me meer dan die van vorig jaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties