Van Himst neemt verdediging onder de loep: "Ze maken geen gebruik van de ruimte"

Van Himst neemt verdediging onder de loep: "Ze maken geen gebruik van de ruimte"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De verdediging van Anderlecht, gaat dat nog goedkomen dit seizoen? Het is het heikel punt bij paars-wit. Paul Van Himst ziet dat er niet enkel verdedigend iets ontbreekt, ook de opbouw van achteruit is voor hem een probleem.

Twee noodbacks en twee centrale verdedigers die al een poosje onder vuur liggen... Daarmee moet Anderlecht straks de titel winnen, liefst ook de beker en ver geraken in Europa. "De verdediging kon een echte patron wel gebruiken", vindt Van Himst. "Er zou ook meer vooruit gespeeld moeten worden. Ze geven de bal te gemakkelijk lateraal of achteruit", zegt hij kritisch bij Voetbalkrant.com.

Voor de voormalige aanvaller maakt Anderlecht het de tegenstander immers te makkelijk. "Veel ploegen gaan zich defensief opstellen tegen Anderlecht. Dan moet je van het beetje ruimte dat je hebt goed gebruik maken. Tactisch moet je snel van achteruit kunnen opbouwen en dat is er momenteel niet."

Lombaerts had wel een meerwaarde geweest. Het leek ook een mooie opportuniteit...

Vooral Bram Nuytinck lag onder vuur. "Maar daar ga ik me niet over uitspreken. Ik kan alleen iets zeggen over de verdediging globaal. Die moet in zijn totaliteit beter beginnen voetballen. Individuele prestaties, dat is voor de trainer", vindt Van Himst.

Ook voor het icoon van paars-wit was de komst van Nicolas Lombaerts een goeie zaak geweest. "Ik weet niet waarop het misgelopen, maar Lombaerts had wel een meerwaarde geweest. Het leek ook een mooie opportuniteit..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties