Reactie Fred Vanderbiest kijkt niet naar voorlaatste plaats: "Maar zes punten op Lierse, dat is niet evident"

Fred Vanderbiest kijkt niet naar voorlaatste plaats: "Maar zes punten op Lierse, dat is niet evident"
Foto: © photonews

OH Leuven - Antwerp eindigde op een gelijkspel: 1-1. En daar schoten beide teams allerminst veel mee op. Rest de vraag: zien ze het nog zitten naar de eerste periode toe?

"We hebben niet ons spel kunnen ontwikkelen van vorige week of op Union. OH Leuven stond goed en wij vonden weinig de ruimte. Er was vooral veel strijd en de Leuvenaars hadden daar de bovenhand in", vond Fred Vanderbiest.

Ook Emilio Ferrera was onder de indruk van de verdediging: "We hebben kansen kunnen ontwikkelen tegen een heel sterk defensief blok van Antwerp. Ze hebben een geweldige centrale as en ook erg goede backs." Slotsom: een kroniek van een aangekondigd gelijkspel: 1-1.

Het is zeker niet gedaan

Antwerp blijft zo de ploeg met de minst gescoorde doelpunten (5) én de minste tegendoelpunten (6) na zeven speeldagen in 1B. "In principe kunnen we met onze maturiteit zo'n wedstrijd wel uitspelen, maar we gingen teveel achteruit en speelden teveel met de lange bal."

En dus heeft Antwerp 6 op 18 en staat het zevende. "De middenmoot is breed, we staan nu op drie punten van de tweede plaats en op zes van Lierse. Het is niet gedaan, maar we moeten wel drie keer meer dan hen winnen in acht matchen en dat zal niet makkelijk worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties