Obradovic voor eerste officiële minuten: de man met de beste voorzet

Obradovic voor eerste officiële minuten: de man met de beste voorzet
Foto: © photonews

Zonder ongelukken speelt Ivan Obradovic morgenavond zijn eerste officiële match van het seizoen voor Anderlecht. De linksback trappelt van ongeduld en in zijn entourage begrijpen ze ook niet waarom René Weiler zo lang met hem wacht.

Obradovic is naar eigen zeggen al weken klaar om te spelen. De pijn in zijn knie is volledig weg en bij de beloften werkte hij al verschillende wedstrijden de volle negentig minuten af. We zagen hem ook al vol in duel gaan zonder schrik, zijn lijn aflopen de hele wedstrijd lang en trainen alsof zijn leven er van afhing.

Maar toch laat Weiler voorlopig zijn enige pure linksback aan de kant. En dat lijkt veel te maken te hebben met de luxesituatie waarin de Zwitser zich bevindt. Frank Acheampong doet het immers bijzonder goed als linksback en Weiler wil blijven gebruik maken van zijn snelheid, al zijn de voorzetten van de Ghanees er nog steeds niet beter op geworden. Met zijn loopvermogen doet hij wel de rechtsbuiten van de tegenstander pijn.

Obradovic lijkt fysiek en mentaal klaar. "Hij staat te popelen"

Daarom ook dat Peter Maes afgelopen weekend zijn twee flanken, Buffel en Bailey, van kant veranderde. In HLN wordt aangehaald dat Obradovic mentaal nog niet te sterk zou staan, maar dat wordt in zijn omgeving met klem weerlegd. Obradovic heeft dan ook weer een véél betere voorzet dan 'Fast Franky', iets wat ten goede zou komen aan Teodorczyk.

Weiler zou ook veel conclusies getrokken hebben uit de oefenwedstrijd tegen Bergen, waarin Obradovic na een helft stikkapot zat. Maar intussen is de fysieke gesteldheid van de Serviër honderd procent en mag er geen twijfel over bestaan dat hij klaar is: "Hij staat te popelen", klinkt het. Benieuwd of hij woensdag Weiler kan overtuigen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties