Top&Flop Bij de toppers en floppers: Zulte Waregem, Kortrijk, Genk, Westerlo, Anderlecht, ...
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Onze toppers en floppers: Zulte Waregem, Kortrijk, Genk, Westerlo, Anderlecht, ...

Bij de toppers en floppers: Zulte Waregem, Kortrijk, Genk, Westerlo, Anderlecht, ...
Foto: © photonews

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al sinds vorig seizoen de nieuwe K3, al was dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalspeeldag en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Er bloeit wat in de vlasstreek

De Vlasico was vorige week de talk of the town, een week later spreekt iedereen van KV Kortrijk en Zulte Waregem apart. Enfin, of ze zouden er toch van moeten spreken.

De Kerels namen Genk helemaal bij het nekvel, Saadi dikte zijn doelpuntentotaal al aan tot zeven goals. Wie dat had durven voorspellen na zijn voorbereiding? Chapeau. En de manier waarop Essevee een 2-0 Achter de Kazerne goedmaakte? Ook chapeau!

Ludovic Butelle

Je zal maar in een schietkraam staan tegen Leicester City en plots de zwarte piet toegespeelde krijgen. Ludovic Butelle is een aantal keer door het slijk moeten gaan, maar hij heeft bij Moeskroen goed geantwoord.

Niet dat hij duizenden dingen te doen had, maar hij stond er steeds, hield de nul en bewerkstelligde zo mee dat blauw-zwart nog eens op bezoek een partij wist te winnen.

Westerlo & zijn Anderlechthuurling

Je zal maar als hekkensluiter op bezoek moeten bij recordkampioen Anderlecht. Je dan ingraven en hopen dat het geen 5-0 wordt? Dat lijkt de beste oplossing. Maar niet Westerlo, dat vrank en vrij ook de eigen kansen ging.

En daarvoor ook een mooie beloning kreeg. Uitgerekend Michael Heylen zorgde voor een geweldig doelpunt tegen zijn moederclub. De banneling had van waarde kunnen zijn bij de huidige Anderlechtdefensie.

FLOP

Anderlecht

Want laat ons duidelijk zijn: wat paars-wit neerzette tegen de rode lantaarn was om te huilen. Tempo en niveau nihil als het ware. Een zieke Deschacht had ook zijn waarde kunnen tonen voor paars-wit.

Het blijft achterin rommelen en René Weiler maakte bovendien misschien ook enkele foute keuzes. Paars-wit heeft nu een Europese week om een en ander recht te zetten.

Flopstende

Hoe goed de Kustboys aan de Belgische Kust zijn, zo slecht spelen ze eens ze landinwaarts moeten trekken. Na het debacle in Eupen was het nu ook in Henegouwen Couckenbak. Niet goed, niet snedig, geen mentaliteit.

Yves Vanderhaeghe heeft nochtans de kwaliteiten om zijn ploeg aan te vuren, maar momenteel loopt het gewoon niet lekker bij KVO. Een dipje, om play-off 1 te halen zal het moeten verbeteren. Geen kat overboord aan het zeetje echter.

Castagne & co

Genkse verdediging had een complete offday, met Castagne en Dewaest voorop. Dramatisch. Onze man in het Guldensporenstadion zag fouten gebeuren die normaliter voor pakweg Anderlecht zijn voorbehouden.

Ook Peter Maes heeft na de 0 op 9 stilaan een probleem. Niet dat Genk niet de kwaliteiten heeft om play-off 1 te halen, maar het zal er ook op verplaatsing moeten uitkomen om echt mee te doen bovenin. Qua potentie zijn de Smurfen erg groot, maar een rode muts opzetten is er vooralsnog op het veld niet bij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties