Hoe denkt u over al die trainersontslagen in ons voetbal?

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Hoe denkt u over al die trainersontslagen in ons voetbal?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dertien speeldagen onderweg in de Jupiler Pro League en inmiddels vijf coachwissels achter de rug. Ook in de Proximus League ging men al bij drie teams van de acht over tot een trainersontslag. Wat vindt u daar eigenlijk van?

Dat was de insteek van ons wekelijks debat op woensdag. En de meerderheid van de lezers sloot zich aan bij dezelfde visie. Maar liefst 50 procent van de stemmers vindt dat clubs een betere evaluatie van de kern moeten maken voor de start van het seizoen.

Waarom de coach dan niet laten meebeslissen, vragen velen zich daarbij af? De trainer is namelijk een professional met bepaalde vaardigheden net als spelers, scouts, directeurs of andere clubmedewerkers. Die ontsla je bij een professionele fout, niet als het even tegenzit.

Als het voetbal achteruitgaat...

Een vierde vindt dan weer dat clubs meer geduld moeten hebben. Slechts een tien procent oordeelt dat wanneer de resultaten niet volgen de trainer het gelag moet betalen. Als het voetbal achteruitgaat, is een ontslag een gerechtvaardigde keuze lazen we tot slot.

Wat denkt u van al die snelle ontslagen?

23%
10%
50%
20%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties