Nederlandse bondscoach overweegt speler van Club Brugge op te roepen: "Ik volg hem"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Nederlandse bondscoach overweegt speler van Club Brugge op te roepen: "Ik volg hem"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels gaan woensdag op bezoek bij onze Noorderburen. Nederland is in aanloop naar de wedstrijd de underdog. In de selectie van Danny Blind zitten redelijk wat relatief onbekende spelers, maar is er geen plaats voor een Nederlander uit de Jupiler Pro League.

Club Brugge beschikt nochtans over drie Nederlanders die het aardig doen: Stefano Denswil, Ricardo van Rhijn en Ruud Vormer. Die laatste doet het dit seizoen zelfs héél goed bij blauw-zwart. Blijkbaar staat hij dicht bij een selectie voor Oranje.

"Hij speelt bij Brugge in een aanvallende rol en daar heb ik andere jongens. Maar ik volg hem", vertelde Danny Blind woensdag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen de Rode Duivels.

Van 6, naar 8 en nu zelfs een soort van 7

Vormer groeide onder Preud'homme van een controlerende middenvelder uit tot een infiltrerende middenvelder, die tegenwoordig zelfs af en toe op de rechterflank speelt. Ook in maart van dit jaar stond Vormer al eens kort bij een selectie voor de nationale ploeg, maar ook toen was het net niet voor de speler van Club Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties