In 2015 zorgden ze nog voor een massale exodus bij Standard, maar hoe gaat het nu met de 'Luikse' youngsters van 1999?
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties

Hoe gaat het met de jongeren uit 1999 die Standard anderhalf jaar geleden verlieten?

In 2015 zorgden ze nog voor een massale exodus bij Standard, maar hoe gaat het nu met de 'Luikse' youngsters van 1999?
Foto: © SC

U herinnert zich vast nog wel hoe de uittocht van enkele talentvolle jongeren bij Standard heel wat commotie veroorzaakte in de zomer van 2015. Op de Académie Robert Louis Dreyfus vond toen een massale exodus van jongeren plaats, voornamelijk geboren in 1999. Hoe vergaat het die talenten momenteel?

Thibaud Verlinden - Stoke City

Verlinden stak het Kanaal over richting Stoke City. Een beslissing die zijn vruchten reeds afwierp. In de laatste match voor de interlandbreak mocht hij op bezoek bij West Ham op de bank plaatsnemen tussen de grote jongens. Verder werd hij genomineerd voor de trofee van PL2 Player of the Month.

Zinho Vanheusden - Inter

De 'blanke Kompany' kennen we voornamelijk van zijn prestaties bij de nationale U17. Dit voorjaar vertrouwde hij ons nog toe dat Felipe Melo hem op sleeptouw neemt. (Dat leest u HIER) Betwistte eind oktober met de youngsters van Inter de finale van Supercoppa Primavera, maar ging met 4-0 ten onder tegen Roma.

Ilias Moutha-Sebtaoui - Man United

Moutha-Sebtaoui koos net als Verlinden en Vanheusden voor de sprong naar het buitenland. De goalie verdedigt het doel van de U18 bij United, waar hij zijn landgenoot Indy Boonen aan zijn zijde terugvindt.

Adrien Bongiovanni - AS Monaco

In de schaduw van dit bekendere drietal trok Bongiovanni naar AS Monaco. De middenvelder heeft het prima naar zijn zin in het prinsdom waar hij intussen een vaste waarde is in het tweede elftal. Klopte midden september Tottenham, de club die hem evenzeer wilde binnenhalen, in de Youth League.

Christian Katalay da Silva - Anderlecht

Niet elk Standard-talent verliet België. Katalay da Silva trok naar de Brusselse rivaal Anderlecht. De verdediger mocht op de bank plaatsnemen in de dubbele confrontatie met Midtjylland in de Youth League. Het Europese avontuur van de Brusselaars eindigde echter in de eerste ronde.

Hassan Warsama - Racing Genk

Net als de paars-witte jeugdopleiding staat ook die van Racing Genk hoog aangeschreven. Warsama koos daarom voor de Jos Vaessen Talent Academy. Is een vaste wisselpion in de beloftenkern van Domenico Olivieri.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties