Vanhaezebrouck legt vinger op Gentse wonde: "Fouten die we in Europa en zelfs niet in Jupiler Pro League mogen maken"
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Gent
| 4 reacties

Hein Vanhaezebrouck legt vinger op Gentse wonde: "Fouten die we in Europa en zelfs niet in Jupiler Pro League mogen maken"

Vanhaezebrouck legt vinger op Gentse wonde: "Fouten die we in Europa en zelfs niet in Jupiler Pro League mogen maken"
Foto: © Photonews

KAA Gent liep donderdagavond opnieuw een blauwtje in de Europa League. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck speelde best een goede pot voetbal, maar de verdediging liet het afweten en zo moest Gent vrede nemen met slechts een gelijkspel.

Na de partij kon Hein Vanhaezebrouck niet om de mindere prestatie van zijn defensie heen. “Als je zoals ik verdediger bent geweest, dan weet je dat je geen fouten mag maken”, aldus de trainer van de Buffalo’s.

“Een spits mag kansen missen, maar als hij één of twee keer scoort, is hij de held van de avond. Als een verdediger een overduidelijke fout maakt, maar voor het overige voor 90% goede interventies doet, is zijn match toch slecht.”

"Meer goals dan de tegenstander proberen te maken"

“Maar goed… Wij maken fouten die we niet zouden mogen maken op het Europese toneel. Fouten die we zelfs niet zouden mogen maken in de Jupiler Pro League. Ik ga er niet over doordrammen. Het gebeurt zo vaak dat ik me er maar moet bij neerleggen. We moeten gewoon proberen om meer goals dan de tegenstander te maken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties