Tielemans als een echte kapitein: "Ik wil de band met de supporters aanhalen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 3 reacties
Tielemans als een echte kapitein: "Ik wil de band met de supporters aanhalen"
Foto: © photonews

Anderlecht voetbalt morgen op het veld van Charleroi, waar ze de afgelopen vijf jaar één keer konden winnen. Nu Club Brugge en Standard er al uit liggen, weten ze in Brussel ook dat er een unieke kans ligt te wachten. Maar eerst die moeilijke klip nog omzeilen...

Het was rustig deze week in Neerpede: geen donderspeeches, geen dirigenten met lange gezichten, geen trainers die extra druk hadden meegekregen... En nu dus de bekermatch op Charleroi. Bij winst kunnen de paars-witten met enig vertrouwen uitkijken naar de moeilijke kalender die hen nog wacht in de competitie de komende weken.

Het is een publiek geheim dat als ze mogen kiezen, de Beker altijd ondergeschikt is aan de competitie. Maar zo zien winnaars als Youri Tielemans dat niet. "Die bekercompetitie is even belangrijk als de competitie. We gaan die met dezelfde mentaliteit aanpakken. We willen gewoon winnen en proberen die Beker te winnen."

Dendoncker zal er morgen niet bijlopen.

Maar met nog negen matchen te gaan en een trainer die niet veel roteert, zal er onvermijdelijk slijt komen. "We weten dat we veel matchen hebben, dus moeten we ons lichaam extra verzorgen. Veel rust nemen tussen de trainingen en de wedstrijden door", aldus Tielemans.

Zijn kompaan zal er morgen niet bijlopen. Leander Dendoncker moet immers geschorst toekijken na zijn rode kaart in de match tegen OHL. "Het zal anders zijn zonder hem, maar zijn vervanger zal er ook klaar voor zijn. Voor Leander is dit misschien wel positief, zo kan hij even blazen. Het programma voor Nieuwjaar is niet makkelijk, maar we hebben onszelf doelen gesteld en die willen we halen."

Tielemans met t-shirt van Mauves Army.

En Tielemans doet zijn duit in het zakje om de windkracht in Anderlecht van 'storm' naar 'briesje' te herleiden. Zo liet hij zondag een t-shirt van 'Mauves Army' bewonderen na zijn goal. "De fans hadden me dat gevraagd en ik vond het een leuk idee. Ik wil de band met de supporters aanhalen. Samen met hen moeten we de club laten groeien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties