Tielemans over kritiek, Stanciu en Weiler: "Hij weet hoe ik over hem denk, ik hoef dat niet te tonen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 4 reacties
Tielemans over kritiek, Stanciu en Weiler: "Hij weet hoe ik over hem denk, ik hoef dat niet te tonen"
Foto: © photonews

Anderlecht zit op een roetsjbaan qua prestaties. Na de 7-0 van zondag is de kritiek even gaan liggen, maar die loert nog steeds om de hoek. Maar Youri Tielemans denkt dat de referentiematch tegen Moeskroen het vertrouwen heeft opgekrikt.

"Vertrouwen hebben we nu zeker. Een 7-0, dat gebeurt niet alle dagen", begon Tielemans. "Als ploeg hebben we getoond dat we veel goals kunnen maken en mooi voetbal kunnen brengen. We hadden zo'n referentiematch nodig."

Maar de kritiek was bijwijlen overdonderend, maar volgens Tielemans heeft dat de groep sterker gemaakt. "Die kritiek is positief geweest voor ons. We zijn als groep meer gebonden, meer bij elkaar gekomen", zei hij. "We hebben meer met elkaar gesproken. We hebben samen naar oplossingen gezocht", verklaarde de 19-jarige sterkhouder.

Die kritiek is positief geweest voor ons. We zijn als groep meer gebonden, meer bij elkaar gekomen

"De trainer heeft altijd aangegeven dat deze jonge groep ups en downs zou kennen. We moeten elke week weer aan de aftrap komen met dezelfde mentaliteit als tegen Moeskroen. Neem bijvoorbeeld Stanciu. Er was enorm veel kritiek op hem door zijn transferprijs. Er ligt een enorme druk op zijn schouders. Maar hij was niet alleen onder zijn niveau, dat waren er veel meer. Soms was het zelfs overdreven voor een 23-jarige speler."

Opmerkelijk is dat niemand zegt dat ze voor de positie van de coach spelen. In het verleden liep Tielemans na het scoren van een doelpunt al dikwijls eens naar de trainer, maar dat doet hij bij Weiler niet. "Hij weet hoe ik over hem denk. Ik hoef niet naar hem te lopen om het aan iedereen te tonen. Ik doe dat nooit. Alhoewel, misschien doe ik het binnenkort eens als ik op dat moment dicht bij de bank ben. Elke goal is sowieso een overwinning voor hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties