Het jaar van Tielemans (met enige vertraging)? "Dat is niet zomaar gebeurd"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 16 reacties
Het jaar van Tielemans (met enige vertraging)? "Dat is niet zomaar gebeurd"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hij kondigde het vorig seizoen al aan, maar zou 'het jaar van Tielemans' er met een beetje vertraging komen? Ondanks een dip na zijn blessure is de 19-jarige middenvelder immers één van de meest constante spelers. En hij heeft extra dimensies aan zijn spel toegevoegd.

Tielemans is sterker geworden, loopt meer en speelt secuurder. Of is dat een illusie? "Nee, ik voel dat ik geëvolueerd ben", knikte Tielemans gisteren. "Maar ik wil dat wel elke match kunnen tonen. Ik probeer elke match beter te worden. Maar dit is niet zomaar gebeurd. Er is hier veel werk voor het seizoen aan vooraf gegaan."

En hij scoort ook redelijk wat, want hij is tweede schutter van Anderlecht na Teodorczyk. Al neemt hij wel alle penalties voor zijn rekening. "Ja, maar die moet je ook nog binnentrappen hé", lachte hij. "Maar ik probeer ook meer op doel te trappen en meer in de zestien te komen. Daar hamert de coach ook op. En dit seizoen gaat het iets makkelijker omdat ik wat hoger speel."

Dat Weiler me niet definitief kapitein maakte? Daar zit ik echt niet mee in

Nochtans vond die coach in een interview dat hij te veel met zijn rug naar de goal speelt. "Dat heeft hij me nooit persoonlijk gezegd. Ik luister enkel naar wat hij me zegt face to face. Dat hij me niet definitief kapitein maakte? Daar zit ik echt niet mee in. Ik coach de spelers in mijn buurt, iets wat hij van iedereen vraagt. Het kan hem niet schelen wie die band draagt."

Ondertussen is Tielemans ook in de gratie van Roberto Martinez gevallen en daar kan hij enkel beter van worden. "In één week tijd leer je daar wel heel veel. Het zijn ook andere voetballers die veel hoger spelen. Wat ik daar leer, probeer ik toch mee te nemen naar Anderlecht. Of ik naar een grotere competitie moet? Misschien, maar ik moet eerst nog veel progressie maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties