Is Maxime Biset - zelden of nooit geblesseerd - de Timmy Simons van Antwerp? "Voor die vergelijking is het nog wat vroeg"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 12 reacties
Is Maxime Biset - zelden of nooit geblesseerd - de Timmy Simons van Antwerp? "Voor die vergelijking is het nog wat vroeg"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorig seizoen miste hij geen enkel duel en ook deze jaargang trad Maxime Biset al in alle wedstrijden aan. Tot een spierscheur aan de quadriceps eind vorige maand roet in het eten gooide.

Biset staat nog tot de winterstop aan de kant en miste vrijdag de topper op het veld van Lierse. "Dit is de eerste keer dat me dit overkomt. Ik had nog geen enkele officiële match gemist voor Antwerp", merkt Biset op. "Ik ben iemand die altijd op het veld staat. Het is jammer dat die reeks nu ophoudt."

Simons is negen jaar ouder en doorzwom al wat meer watertjes

De dertigjarige verdediger is zelden geblesseerd en dat is opvallend in het profvoetbal. In die zin trekt hij op Club Brugge-routinier Timmy Simons. "Voor die vergelijking is het nog wat vroeg", lacht Biset. "Hij is er negen jaar ouder en doorzwom al wat meer watertjes."

"Het klopt dat ik me zo goed mogelijk verzorg. Dat probeert elke voetballer te doen, maar dat is niet gemakkelijk. Deze levensstijl vraagt veel opofferingen, ook van je omgeving. En dan zie je dat de riem bij velen iets losser staat."

Na het seizoen laat ik me twee à drie weken gaan, dan herkennen de mensen mij niet meer

Maxime Biset

Heeft Biset dan geen nood om af en toe alle remmen los te gooien? "Na het seizoen laat ik me twee à drie weken gaan. Dan herkennen de mensen mij, bij manier van spreken, niet meer. (lacht) Maar op een bepaald moment werk ik terug toe naar die scherpte."

"Twee procent extra verzorging kan veel doen. Met ouder worden, besteed ik meer aandacht aan voeding, rebelleer ik minder als de kinesist vraagt om oefeningen te doen, enzoverder. Ik heb gemerkt dat héél vroeg investeren in je carrière loont, want aan de kant staan is niet plezant", besluit Biset.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties