De Vlaamse rots in de Eupense branding: "De scheidsrechters hebben ons geholpen"
Julien Denoël vanuit Eupen
| 1 reacties

Siebe Blondelle was eerlijk, maar geniet van het bekersprookje van Eupen

De Vlaamse rots in de Eupense branding: "De scheidsrechters hebben ons geholpen"

Eupen teert op al die vinnige Afrikaantjes die er rondlopen om één goal meer te maken dan de tegenstander. Het is niet altijd even leuk als verdediger, maar tegen Kortrijk werd toch voor één keer de nul gehouden.

Siebe Blondelle is de enige die achteraan met wat ervaring rondloopt. Meestal moet hij het met twee backverdedigers doen die eigenlijk vleugelaanvallers zijn, maar de jongens van de Académy krijgen voorrang om te spelen, dat is een duidelijke afspraak daar in de Oostkantons. Meestal resulteert het toch in één of twee tegengoals. Tot gisteren werd er dit seizoen nog geen enkele keer de nul gehouden trouwens.

"Dat clean sheet is heel belangrijk voor ons verdedigers", knikte Blondelle achteraf. "Maar ook voor Babacar (Niasse, de 19-jarige reservedoelman die speelt door de blessure van Van Crombrugge, nvdr.). Maar die nul is een bonus, de kwalificatie was het belangrijkste."

Cadeau dat we met twee handen willen grijpen

En nu? Tot waar kan het sprookje dragen? "We hopen op de finale natuurlijk, maar de competitie blijft het belangrijkste. Het is een cadeau dat we met twee handen willen grijpen", knikte de rijzige verdediger. "Die drie strafschoppen? We moeten toegeven dat we wat hulp van de arbitrage kregen. Ik denk niet dat het allemaal strafschoppen waren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties