"Club niet goed, Kortrijk abominabel", maar "Hij is favoriet voor de Gouden Schoen"

"Club niet goed, Kortrijk abominabel", maar "Hij is favoriet voor de Gouden Schoen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge won in eigen huis met 5-1 van Kortrijk. Rest de vraag of dat aan de sterkte van blauw-zwart lag, of aan de zwakte van Kortrijk? We weten in ieder geval al wie de Gouden Schoen mag winnen als het aan een ex-winnaar ligt ...

"Club Brugge was niet top, maar dat hoefde ook niet", besefte Herman Brusselmans in Stadion. "Je kan winnen met 5-1, omdat je gewoon erg goed bent. Of je kan winnen met 5-1 omdat de tegenstander abominabel was, zoals Kortrijk in Jan Breydel zondag. Club Brugge heeft gewoon zijn spel gespeeld, Kortrijk heeft ze niets in de weg gelegd."

Gilles De Bilde zag dan weer een flitsende 'Joske' Izquierdo. "95% van de aanvallen kwamen van links. Het was duidelijk dat hij de belangrijke man is, die de spelers elke keer zoeken. Met een individuele actie of met een goede voorzet bracht hij de anderen in stelling. Hij was even out, maar hij is favoriet voor de Gouden Schoen wat mij betreft."

Enkel zijn gedrag na de wissel stuitte De Bilde tegen de borst: "Het is een beetje jammer, maar Preud'homme gaat nog genoeg plezier aan hem beleven, aan de beste Izquierdo." Al vond Brusselmans dat niet eens zo erg: "Het is een spelletjesman, voor hem is voetbal een spelletje. Zoals voor Gilles en voor mij. En inderdaad: hij probeert nog punten te verzamelen voor de Gouden Schoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties