4.000 Gent-fans maken zich op voor mooiste trip ooit: "Dit wordt de perfecte aanloop naar de Gentse feesten"

4.000 Gent-fans maken zich op voor mooiste trip ooit: "Dit wordt de perfecte aanloop naar de Gentse feesten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent krijgt 4.000 tickets voor zijn return in de 1/16e finales van de Europa League tegen Tottenham Hotspur (op 23 februari). Élke Gentenaar zal de trip naar Londen willen meemaken, wij leggen Dirk Vos, ondervoorzitter van de supportersfederatie van de Buffalo's, vijf prangende vragen voor.

Hoe snel zullen de 4.000 tickets de deur uit zijn?

"In een mum van tijd. We kregen al honderden mails en telefoons van nerveuze fans die hopen erbij te zijn. Het verdeelsysteem raakt weldra bekend. AA Gent zal dat zo billijk mogelijk willen doen zodat de supportersfederatie, de reisorganisator en de niet-abonnees in aanmerking komen."

De beleving zal evenwaardig zo niet grootser zijn

Dirk Vos (AA Gent-fans)

Hoe groots pakken jullie de match aan?

"Het wordt een gigantisch feest, de perfecte aanloop naar de Gentse feesten van volgende zomer. (knipoog) We hadden al contact met de SLO (Supporter Liaison Officer, red.) van Tottenham. We zullen de Engelse supporters zo goed mogelijk ontvangen in Gent. En ze garanderen dat ginds hetzelfde gebeurt. Ook in de supporterslokalen zal iedereen fel meeleven."

Overtreft Tottenham de tegenstanders van vorig seizoen in de Champions League?

"Zenit en Valencia waren mooie affiches en natuurlijk op CL-niveau. Maar iedereen keek uit naar een Engelse club. Dat is gewoon speciaal. Ook al zitten we nu in de Europa League, de beleving zal evenwaardig zo niet grootser zijn."

Is het realistisch om in mirakels te geloven? Daar trekken we ons geen fluit van aan

Dirk Vos (AA Gent-fans)

Wembley of toch liever White Hart Lane?

"Iedereen is er enthousiast over dat we in Wembley spelen, dat blijft een mythisch stadion. Al was White Hart Lane leuk geweest met de pubs en de eetgelegenheden rondom het stadion."

Hoe groot is de kans dat Alderweireld, Dembélé en Vertonghen eruit vliegen?

Een échte Gentenaar gelooft altijd dat hij mirakels kan verrichten. Is dat realistisch? Daar trekken we ons fluit van aan." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties