Voormalig topschutter in de Belgische competitie koos voor ander leven: "Het voetbal zegt me niets meer"

Redactie
| 7 reacties
Voormalig topschutter in de Belgische competitie koos voor ander leven: "Het voetbal zegt me niets meer"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hij werd deze maand 39, was ooit topschutter in de Belgische eerste klasse en mocht zelfs tweemaal het shirt van de Rode Duivels aantrekken. Maar tegenwoordig is Cédric Roussel niet meer met voetbal bezig.

Na een match in tweede provinciale in Henegouwen vond Cédric Roussel het plots genoeg geweest. "Het was de wedstrijd te veel. Modder, slecht voetbal, koude… Ik kwam thuis, gooide mijn voetbaltas op de grond en heb hem niet meer aangeraakt", zegt Roussel in Sport/Voetbalmagazine.

De voormalige aanvaller van onder meer AA Gent, Racing Genk, Bergen (topschutter in 2002/2003 met 22 goals) en Standard gaat nog maar heel zelden naar het voetbal. "Ik ben graag thuis nu, maar één keer per jaar ga ik naar Coventry. De club nodigt me elk jaar uit als oud-speler. Ik heb zelfs een keer live wedstrijdcommentaar gegeven voor de BBC, een leuke ervaring", klink het bij Roussel, die intussen een sportzaak heeft en zich daar bezig houdt met trainingsadvies voor joggers. "Nee, het voetbal zegt me niets meer", besluit de tweevoudige Rode Duivel.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties