Belgische topclub maakte wel héél grote indruk op ex-Rode Duivel Marc Hendrikx: "Ze deden me aan Barça denken"

Redactie
| 35 reacties
Belgische topclub maakte wel héél grote indruk op ex-Rode Duivel Marc Hendrikx: "Ze deden me aan Barça denken"
Foto: © photonews

Racing Genk speelde zaterdag zeker voor rust landskampioen Club Brugge bij momenten weg. Het aanvalsspel van de Limburgers was fraai om zien, vond ook ex-speler Marc Hendrikx.

De voormalige Rode Duivel genoot van zijn voormalige club. "Genk zette tegen Club Brugge zijn beste prestatie sinds heel lang neer. De bal ging zo vlot rond dat het me op sommige momenten zowaar aan Barça deed denken", aldus Hendrikx in Het Belang van Limburg.

"Club Brugge werd van de mat getikt met snelle combinaties over de grond. De doorweekte grasmat speelde in het voordeel van de thuisploeg, omdat de bal nog net iets meer snelheid mee kreeg en het surplus aan techniek bij Genk benadrukt werd."

Te veel kansen nodig

Oud-voetballer Wilfried Van Moer verkondigde eerder dat het doodjammer zou zijn dat dit Genk geen PO1 speelt. (Dat leest u HIER) En daar sluit Hendrikx zich bij aan. "Genk hoort met dit voetbal echt thuis in PO1. Maar je zag zelfs zaterdag waar de zwakke plek zit van dit team. Ze hebben veel te veel kansen nodig om te scoren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties