Wie speelt volgend seizoen in eerste indien Moeskroen en/of Antwerp beroep verliezen? Hier is het antwoord

Wie speelt volgend seizoen in eerste indien Moeskroen en/of Antwerp beroep verliezen? Hier is het antwoord
Foto: Dirk Pieters

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoe zit het nu in eerste klasse voor volgend seizoen na de schok die de Licentiecommissie teweeg bracht deze namiddag. Wie speelt in welk geval in 1A tijdens het seizoen 2017-2018?

Antwerp en Moeskroen trekken dus beiden naar het BAS. Als ze van het Arbitragehof voor de Sport beiden gelijk krijgen, blijft de situatie wat ze tot op heden was: Westerlo zakt en Antwerp stijgt. Maar wat in de andere gevallen?

Antwerp krijgt licentie niet, Moeskroen wel

Dan is het Roeselare dat volgend seizoen de plaats van Antwerp inneemt. De West-Vlamingen speelden immers de finale van 1B tegen Antwerp. Dus Lierse, dat het meeste aantal punten in de competitie verzamelde, heeft geen kans meer. Het lot van Westerlo is niet aan dat van Antwerp verbonden. The Great Old zakt in dat geval wel naar de Eerste Amateurreeks.

Antwerp krijgt licentie, Moeskroen niet

In dat geval blijft Westerlo in eerste klasse, zakt Moeskroen naar de Eerste Amateurreeks en komt Antwerp erbij in 1A. Westerlo blijft enkel in eerste indien Moeskroen zijn licentie niet krijgt.

Antwerp en Moeskroen krijgen beiden hun licentie niet

Dan stijgt dus Roeselare en blijft Westerlo in 1A. Het lot van beide clubs is dus met één van beide probleemgevallen verbonden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties