Coosemans maakt indruk: "Met zóveel messen in de rug terugkeren én presteren: chapeau"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Coosemans maakt indruk: "Met zóveel messen in de rug terugkeren én presteren: chapeau"
Foto: © photonews

Colin Coosemans sleepte vorig weekend zijn dertiende clean sheet van het seizoen in de wacht en lijkt helemaal terug van weggeweest. Analist Eddy Snelders neemt zijn hoed af voor de doelman, maar geeft aan dat hij nog wat werk heeft om opnieuw naar de top te groeien.

Snelders is alvast onder de indruk. “Hij heeft zich ongelooflijk terug gemanifesteerd”, aldus Snelders in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Hij was bij Mechelen helemaal uitgerangeerd. Hij werd naar de B-kern gewerkt door de keeperstrainer. Als doelman keer je zelden terug met zulke messen in de rug.”

“Hij had genoeg meegemaakt bij Mechelen en ook bij Beveren dat het wel eens fin de carrière kon geweest zijn. Dan zeg ik chapeau.” Door de blessure van Moris kwam Coosemans terug tussen de palen. “Hij wist dat hij zich niets kon permitteren en dat het goed moest zijn. Hij kwam erin en speelde onmiddellijk fantastisch.”

Op dit moment denk niet dat veel topclubs zitten wachten op hem als eerste doelman -

Eddy Snelders

Coosemans ging er niet meer uit en speelde een dijk van een seizoen. Maar opnieuw naar boven kijken, kan hij (nog) niet. “Hij heeft nog wat tijd en prestaties nodig om dat etiket ‘mislukt bij een topclub’ van zich af te spelen. Of hij de stap hogerop nog kan zetten? Dat kan alleen met KV Mechelen.”

“Als KV Mechelen volgend seizoen opnieuw top is, gaat men kijken naar de sterkhouders en zo kan zijn naam opnieuw genoemd worden. In het rijtje Rits, Verdier, Coosemans. Maar als Mechelen in de rechterkolom verzeilt, krijgt hij die aandacht niet."

"Op dit moment denk ik niet dat veel topclubs in hem een eerste doelman zien. Hij zal week na week moeten presteren om dat te veranderen”, sloot Snelders af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties