Dit is waarom Martinez Castagne moest ontgoochelen en koos voor Foket

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Tubeke
| 24 reacties
Dit is waarom Martinez Castagne moest ontgoochelen en koos voor Foket
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roberto Martinez moest één moeilijke knoop doorhakken: Timothy Castagne of Thomas Foket. Maar de bondscoach had het blijkbaar zelf niet zo moeilijk met die keuze. "Hij heeft een uniek profiel dat ik niet heb in mijn groep."

Castagne had zaterdag nog toegegeven dat hij bijzonder ontgoocheld zou zijn indien hij er niet bij was. Maar Roberto Martinez kon ze niet allebei nemen, want met Nacer Chadli heeft hij al iemand voor de rechterflank. "En Thomas heeft een uniek profiel, een profiel dat ik niet heb in mijn groep", gaf Martinez aan.

In zijn systeem heeft hij immers flankspelers nodig die het hele gebied kunnen bestrijken. Chadli is van opleiding een meer aanvallend ingestelde speler, maar Foket - ook een omgevormde aanvaller - heeft onder Hein Vanhaezebrouck serieuze defensieve discipline ingepompt gekregen. "Hij kan de twee combineren, terwijl Castagne meer een pure rechtsback is."

Moet wel oplossing vinden

Al had hij wel ook nog een waarschuwing voor Foket. "Ik ken zijn situatie bij Gent, die wat moeilijk is door zijn contract. Hij zal een oplossing moeten vinden, maar hij was goed tegen Rusland en verdiende zijn selectie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties