Recordaankop AA Gent kan net zo goed worden als smaakmaker uit de Jupiler Pro League: "Op een dag kiest hij positie zoals hem"

Redactie
| 7 reacties
Recordaankop AA Gent kan net zo goed worden als smaakmaker uit de Jupiler Pro League: "Op een dag kiest hij positie zoals hem"
Foto: © Photonews

AA Gent roerde zich al vroeg op de transfermarkt. De 23-jarige aanvaller Mamadou Sylla werd kort na het seizoenseinde de eerste zomeraankoop van de Buffalo's.

Sylla voetbalde vorig jaar op huurbasis voor KAS Eupen. De Oostkantonners leenden de centrumspits voor 200.000 euro van de Spaanse eersteklasser Espanyol Barcelona, en kochten hem vervolgens definitief over voor 2,5 miljoen euro.

3,85 miljoen euro

AA Gent telde uiteindelijk naar verluidt 3,85 miljoen euro neer voor Sylla, waardoor hij de duurste transfer uit de clubgeschiedenis werd. Zijn voormalige trainer bij Eupen Jordi Condom zegt in Sport/Voetbalmagazine dat de Gentse recordaankoop de wind in de zeilen heeft.

"Hij is meer dan een counterspits. Op en dag zal hij positie kiezen zoals Mbaye Leye dat met de jaren heeft geleerd", trekt de Spaanse veldheer de vergelijking. "Dat komt wel goed." De sierlijke Leye voetbalt ondertussen al tien jaar in onze hoogste klasse en blijft een van de smaakmakers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties