"Het triestigste moment uit mijn loopbaan was het overlijden van François Sterchele"

Redactie
| 0 reacties
"Het triestigste moment uit mijn loopbaan was het overlijden van François Sterchele"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel D'Hooghe neemt na maar liefst 45 jaar afscheid van het voetbal. De gewezen voorzitter van de Belgische voetbalbond (KBVB) en Club Brugge maakte tal van mooie momenten mee, maar jammer genoeg ook dieptepunten.

"Het triestigste moment uit mijn loopbaan was het overlijden van François Sterchele", geeft D'Hooghe aan in Het Nieuwsblad. "Hij stierf als mijn jeugdheld James Dean, in een auto-ongeval."

Het moeilijkste moment was dan weer de eerste keer dat hij een trainer aan de deur moest zetten. Dat was Walter Meeuws bij de KBVB. "Meeuws was in mijn ogen de ideale opvolger van Guy Thys. Hij kwam van de Heizelschool, had in Vlaanderen en Wallonië gespeeld, was communicatief en had onder de grootste trainers gespeeld: Johan Cruijff, Raymond Goethals en Ernst Happel."

Rik De Saedeleer

"Hij kon niet mislukken, maar hij is mislukt. Rik De Saedeleer heeft er een slechte rol in gespeeld. Hij was gewoon van Guy Thys een bevoorrechte rol te hebben en die wilde Meeuws hem niet geven. Toen is hij Meeuws beginnen saboteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties