Yannick Ferrera vol lof over unieke stageplaats in België: "Waarom zou je nog naar Nederland gaan waar het slechter is dan hier?"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 12 reacties
Yannick Ferrera vol lof over unieke stageplaats in België: "Waarom zou je nog naar Nederland gaan waar het slechter is dan hier?"
Foto: © photonews

De Belgische eersteklassers zitten in de laatste fase van hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. Verschillende clubs trokken op stage naar Nederland of verder gelegen Europese bestemmingen, KV Mechelen niet.

Malinwa ging vijf dagen trainen in het Belgian Football Center in Tubeke. Een keuze die een voltreffer werd. "Alle accomodatie was er top geregeld. Van het hotel tot de oefenvelden", vertelt coach Yannick Ferrera in gesprek met Voetbalkrant.com. "Je ziet dat men het in Tubeke gewoon is om voetbalploegen te ontvangen."

Ik ben zeker van plan om terug te gaan - Yannick Ferrera

"Ik ben verbaasd dat niet meer clubs naar Tubeke trekken", gaat Ferrera verder. "In de winter wil je uiteraard naar de zon, maar waarom zouden we in de zomer naar Nederland gaan als we in België over dergelijke faciliteiten beschikken?"

Het Belgian Football Center, waar ook de Rode Duivels en de Red Flames tijdens interlandbreaks verblijven, zal de troepen van Ferrera in de toekomst dus nog eens terugzien. "Ik heb al stages in Nederland meegemaakt die niet aan Tubeke konden tippen. Ik ben dus zeker van plan om nog eens terug te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties