Leko weet waar hij naartoe wil: "22 of 23 veldspelers overhouden na transferperiode, vanaf 1 september het sterkste Club Brugge"
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 20 reacties

Ivan Leko weet waar hij naartoe wil: "22 of 23 veldspelers overhouden na transferperiode, vanaf 1 september het sterkste Club Brugge"

Leko weet waar hij naartoe wil: "22 of 23 veldspelers overhouden na transferperiode, vanaf 1 september het sterkste Club Brugge"

We gaan stilaan de laatste rechte lijn van de zomermercato in, maar het transferhuiswerk van Club Brugge is nog niet af. Trainer Ivan Leko wacht op de komst van enkele gerichte versterkingen, terwijl enkele spelers uit de huidige groep nog weg willen/mogen.

“We hebben enkele weken geleden al besproken op welke posities we ons nog willen versterken. We weten wat we nodig hebben en zijn ermee bezig”, aldus Leko op zijn wekelijkse persbabbel. “Uiteraard speelt ook de situatie van jongens als Engels, Izquierdo en Denswil een rol in het al dan niet realiseren van inkomende transfers.”

"Op 1 september zullen we een nog betere ploeg hebben" - Ivan Leko

Toch maakt de trainer van blauw-zwart zich geen zorgen. “Ik ben er zeker van dat we op 1 september een nog betere ploeg zullen hebben. En pas op: we hebben nu al voldoende kwaliteiten om in België iedere wedstrijd te kunnen winnen.”

Kwaliteit boven kwantiteit

Club zal zich in de slotfase van deze transferperiode nog versterken, en dat terwijl de huidige kern eigenlijk al te groot is. Heel wat jongens moeten in laatste instantie nog elders worden ondergebracht.​ Een uitdaging voor Vincent Mannaert en co.

"Het is de bedoeling om 22 of 23 veldspelers over te houden"

“Het is geen gemakkelijke situatie, hé”, beseft ook Leko. “Momenteel hebben we 28 veldspelers en vier doelmannen. Als technische staf focussen wij ons op het voetbal, de rest is voor het bestuur. Het is de bedoeling om een kern van 22 of 23 veldspelers over te houden na de transferperiode.”

Leko weet wat hij wil, dat is duidelijk. “Kwaliteit boven kwantiteit”, benadrukt de Kroaat. “Ik heb het volste vertrouwen in ons bestuur dat alles in orde komt. Vanaf 1 september zal je het sterkste Club Brugge aan het werk zien.” We kijken er met zijn allen naar uit, Ivan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties