Frutos gooit roer (nog) niet drastisch om: "Eerste matchen nog niet veel veranderingen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 27 reacties

Nicolas Frutos wil zich tonen als ad-interim coach van Anderlecht, maar gooit niet alles overboord

Frutos gooit roer (nog) niet drastisch om: "Eerste matchen nog niet veel veranderingen"

Nicolas Frutos staat voor zijn officiële vuurdoop als hoofdtrainer bij RSC Anderlecht. De Argentijnse ex-publiekslieveling krijgt vier (pittige) weken om te laten zien dat hij uit het goede hout gesneden is om het ooit te maken als hoofdcoach van de club van zijn hart.

Op de vraag of die korte periode wel voldoende is om zijn kwaliteiten te bewijzen, reageert Frutos eerlijk: "Ik leef van dag tot dag. 10 minuten waren voor mij ook voldoende geweest, want ik wil iedereen overtuigen op 5 minuten. Ik krijg nu 4 wedstrijden mijn kans. We gaan er het beste van maken."

Geen ervaring, wel enorme drive

Voor Frutos, die enkel ervaring heeft als beloftentrainer van Union de Santa Fé en Anderlecht, wordt het zijn eerste ervaring als T1. Hij vindt het zelf wat verrassend dat hij nu al die opportuniteit krijgt: "Ik had nooit gedacht dat die kans zich nu al zou voordoen, maar het is wel zo. Ik wil dan ook Herman Van Holsbeeck bedanken voor het vertrouwen in mij. We gaan de komende weken hard werken."

Ik had nooit gedacht dat de kans zich nu al zou voordoen, ik wil alles voor deze ploeg geven"

Zal de hand van Frutos al meteen merkbaar zijn in de bekermatch van morgen tegen Westerlo? "Verwacht de eerste wedstrijden nog niet al te veel veranderingen", tempert de nieuwe coach ad-interim de verwachtingen.

"Vergeet niet dat Weiler het goed heeft gedaan vorig seizoen met mooie prestaties in de competitie en Europa. Er kan wel hier en daar wat 'geretoucheerd' worden. De bedoeling is om het systeem aan te passen aan de spelers die we hebben en gaandeweg mijn klemtonen in de groep te introduceren."

Bekijk hieronder nog eens de eerste pasjes van Nicolas Frutos als interimtrainer bij Anderlecht:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Kwart Finales

Nieuwste reacties