De voetbalmomenten van 2017 van Johan Walckiers: over pauselijke intredes en koninklijke transfers

De voetbalmomenten van 2017 van Johan Walckiers: over pauselijke intredes en koninklijke transfers

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

2017 was alweer een voetbaljaar om in te kaderen. Eentje met memorabele hoogtepunten, onvergetelijke prestaties en emotionele taferelen. Elke redacteur van Voetbalkrant kiest daarom zijn drie persoonlijke en meest beklijvende voetbalmomenten van het voorbije jaar. Vandaag: Johan Walckiers.

2017 was voor mij niet het jaar waarin er in België zoveel gebeurde op het veld. De show was veelal flauw en zoutloos. Maar daarnaast? How how how, in geen enkel land viel er in 2017 zoveel te beleven als in België.

De persconferentie van Anthony Vanden Borre

Vanden Borre had zich onmogelijk gemaakt bij Anderlecht na zijn 'janetteninterview' en zocht al langer een oplossing. Op 2 maart zou er een persconferentie zijn om zijn toekomst bekend te maken. Maar ineens om 23u14 de dag ervoor krijgen we een berichtje van een niet nader genoemde manager: "Weet je wat die gaat doen? Die gaat naar Afrika!"

Gewoon los van onze stoel gevallen, maar even later bevestiging: "Het wordt TP Mazembe." Blijkbaar waren er nog meer op de hoogte van de plannen van Vanden Borre, want het kamertje in het afgehuurde restaurant was véél en véél te klein voor alle aanwezige pers. En een knipogende VdB keek het aan met een grijns op het gezicht. Vier maand al geen profvoetbal meer gespeeld, maar niemand kreeg in die tijd zoveel volk op de been. Vanden Borre, love him or hate him, hij weet toch de gemoederen te beroeren.

René Weiler: nooit meegemaakt

Kijk, we twijfelen niet aan de voetbalkennis van René Weiler, maar de man kan absoluut niet om met kritiek. En is ook blind en doof voor alle goeie raad die hem werd gegeven. "Maak geen oorlog met de pers, dat kan je niet winnen", zei Herman Van Holsbeeck hem duidelijk. Toch bleef de Zwitser wild om zich heen schoppen.

Wat er in Kortrijk gebeurde, hebben we inderdaad nog niet veel gezien. Het moment dat de supporters zelfs 'Weiler buiten' begonnen roepen toen hun ploeg op voorsprong kwam... Nee, een oorlog met de fans win je ook niet. De discussie aan de frisdrankautomaat nadien was één van de meest bizarre beelden ooit.

De pauselijke intrede

Anders kan je het niet beschrijven, de komst van Marc Coucke naar Anderlecht. Ook die persconferentie was hallucinant te noemen. Roger Vanden Stock - toegegeven, niet de meest vlotte redenaar - kreeg 2 minuten om zijn zegje te doen. Daarna slorpte Coucke - wel redelijk rad van tong - alle aandacht naar zich toe.

Daarbij vragen we ons nog altijd één ding af. Dat sms'je van een vriend dat we de dinsdagavond voordien nog weglachten, daar willen we in 2018 toch wat uitleg over. "Pas op dat het Coucke niet wordt hé!" Glazen bol of was er meer aan de hand?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties