Blessure van Gent-verdediger heeft mogelijk gevolgen voor ander Belgisch talent bij Buffalo's: "We laten hem niet meer gaan"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 5 reacties

Siebe Horemans is maanden out bij AA Gent en zo heeft mogelijk ook Thibault De Smet een probleem

Blessure van Gent-verdediger heeft mogelijk gevolgen voor ander Belgisch talent bij Buffalo's: "We laten hem niet meer gaan"
Foto: © photonews

AA Gent heeft een erg ruime kern, maar heel veel Belgen of voetbalbelgen zitten daar niet in. En bovendien zijn Moses Simon én Siebe Horemans ook nog eens buiten strijd, waardoor het extra krap wordt. Een en ander heeft ook zijn gevolgen.

AA Gent wil de komende twee weken graag plaats maken in zijn selectie door een aantal spelers uit te lenen aan clubs in 1B of het buitenland. Koita, Schoofs, Verstraete en De Smet werden in dat verband al genoemd.

Maar: door de blessure van Siebe Horemans heeft AA Gent opnieuw een verdediger minder én bovendien ook een Belg minder, waardoor Thibault De Smet waarschijnlijk zijn uitleenbeurt - naar OHL? - op zijn buik zal mogen schrijven.

Niet op zoek naar extra Belgen

"Wat mij betreft laten we De Smet niet meer gaan", aldus Michel Louwagie duidelijk in Het Laatste Nieuws. "Na het uitvallen van Horemans kunnen we een extra Belgische verdediger zeker gebruiken in onze kern."

Toch is er geen paniek bij Louwagie: "We moeten niet per se op zoek naar meer Belgen. Ik heb Raskin zien spelen op stage, die kan ook een keertje op de bank zitten", is hij vol lof over het 16-jarige talent. "En we gaan nog een paar andere spelers zeker proberen uitlenen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties