Naar dit elftal wintertransfers uit de Jupiler Pro League kijken wij uit in 2018

Naar dit elftal wintertransfers uit de Jupiler Pro League kijken wij uit in 2018
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog negen speeldagen en we weten welke teams play-off 1 spelen en wie degradeert. Diverse clubs moesten dus vol aan de bak en wilden flink wat nieuwkomers meenemen op stage. Het maakt dat we dit weekend mogelijk al veel van hen aan het werk zullen zien. Naar wie kijken wij allemaal uit?

Bijzonder veel transfers werden er al gedaan deze wintermercato en sommige clubs willen zeker nog verder uithalen op de transfermarkt. Zo zou het er binnen twee weken nog wel eens helemaal anders kunnen gaan uitzien, als ook Anderlecht, Zulte Waregem en andere ploegen hun (defensieve) versterking beet hebben.

Doelman

Maar ook nu kijken we toch al uit naar flink wat nieuwkomers. In doel kijken we dan vooral naar Vladimir Gabulov, die het doelmannenprobleem bij Club Brugge moet gaan oplossen. Al kijkt blauw-zwart nog verder: het keek al naar Boyko en aast nu ook nog op Kenneth Vermeer. Teunckens (van Club naar Antwerp) en Swolfs (van Mechelen naar Gent) lijken opties op de toekomst.

Verdediging

Diverse ploegen willen graag nieuwe verdedigers, maar tot op heden zijn die nog niet weten te landen bij de diverse clubs. Wel al aanwezig: Sigurd Rosted, een absolute topper van het Noorse Sarpsborg bij AA Gent. German Mera moet dan weer voor stabiliteit zorgen bij KV Mechelen, nadat hij geen kansen kreeg bij blauw-zwart. En wat kan de Japanner Takehiro Tomiyasu bij STVV?

Middenveld

Met Yacouba Sylla heeft KV Mechelen een echt beest binnengehaald op het verdedigend middenveld, terwijl ook Anders Christiansen voor balans moet zorgen op het middenveld van AA Gent. Verder kijken we uit wat Ibrahima Seck kan bij Racing Genk en of Joachim Van Damme van diens vertrek kan profiteren bij Waasland-Beveren. En er is natuurlijk ook Damien Marcq.

Op de verdedigende flanken kijken we uit naar de hergeboorte van Thomas Foket - bij AA Gent of bij Anderlecht? - en die van Kenny Saief, die onder Vanhaezebrouck mogelijk opnieuw gaat spelen zoals we van hem gewend zijn. Op de tien? Egor Nazaryna, die voor voetbal moet zorgen bij Antwerp. Al is hij nog jong, talent heeft hij.

Aanval

Op de flanken hopen we dat Theo Bongonda bij Zulte Waregem terug het niveau kan halen dat hij eerder haalde bij Essevee, al blijft er een financieel dispuut bij zijn Turkse huurclub bestaan. Clément Tainmont is dan een mooi alternatief op linksbuiten. Op rechts lijkt Jonathan Pitroipa dé held te kunnen worden van Antwerp, maar mogelijk mag Romain Habran de eerste honneurs waarnemen.

Eupen haalde met Koné, Raspentino en Toyokawa drie aanvallers binnen, maar het is nog maar de vraag wat zij kunnen uitrichten. Jean-Alassane Mendy moet bij Lokeren De Sutter het vuur aan de schenen leggen, Fatos Beqiraj voor doelpunten zorgen bij Mechelen. En wat met Harbaoui bij Essevee? En krijgt Krépin Diatta meteen een kans bij blauw-zwart?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties