Club Brugge wil naast Anderlecht komen met derde dubbel: "Van eerste bekermatch getoond wat onze ambitie is"

Club Brugge wil naast Anderlecht komen met derde dubbel: "Van eerste bekermatch getoond wat onze ambitie is"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge staat er bijzonder goed voor in de competitie, met voorlopig een riante voorsprong op Charleroi, Anderlecht en de rest. De fans van blauw-zwart dromen ondertussen luidop van de dubbel. En de spelers?

De titel binnenhalen én ook de Beker nog eens winnen? Het is al 22 jaar geleden dat het nog eens lukte en toen was het ook Club Brugge die erin slaagde. Anderlecht kon al drie keer de dubbel winnen, Club Brugge twee keer en ook Union en Cercle elk een keer. Blauw-zwart kan naast paars-wit komen.

Maar dan moet in de Beker van België wel eerst Standard voor de bijl in de halve finales, alvorens er kan gedacht worden aan een finale tegen Kortrijk of Genk. De heenmatch is in Luik, volgende week wacht de thuismatch op Jan Breydel.

Bekerfinale mooiste match van het seizoen

"Over de dubbel spreken we nog niet echt, we moeten het match per match bekijken en er komen nog veel belangrijke duels aan in 2018. Maar we staan er wel weer een stapje dichterbij, het zal niet makkelijk worden tegen Standard", bleef Hans Vanaken na de zege tegen Charleroi in de kwartfinales nog voorzichtig.

Jordy Clasie was minder voorzichtig: "We moeten gewoon voor die dubbel gaan, zoveel is duidelijk. Mijn toekomst? Dat zien we dan wel weer, eerst prijzen pakken met Club Brugge." Een gevoel dat werd gedeeld door coach Ivan Leko: "Vanaf de eerste bekermatch tegen Roeselare hebben we getoond dat ook de Beker onze ambitie is. We willen naar de finale, want dat is de mooiste match van het seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties