Hein weet het ook niet meer en is (terecht) jaloers: "Ik heb geen Vormer"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 25 reacties

Hein Vanhaezebrouck zou graag een type Vormer in zijn ploeg hebben

Hein weet het ook niet meer en is (terecht) jaloers: "Ik heb geen Vormer"
Foto: © photonews

Nu krijgt Hein Vanhaezebrouck veel kritiek omdat hij geen oplossing vindt... Eerlijk gezegd, we vragen ons af of zelfs Pep Guardiola met deze ploeg beter kan doen. "Het is zo on-Anderlechts", klaagde Vanhaezebrouck. En terecht.

Punt één: Vanhaezebrouck heeft geen enkele speler meer die met een actie een wedstrijd kan beslissen. Meer nog, hij heeft zelfs geen vleugelspelers die een man kunnen voorbij gaan.

"Als je aan Anderlecht, het echt grote Anderlecht, denkt, dan verwacht je spelers die met een flits iets kunnen creëren. Die een man of twee kunnen passeren. Maar zulke spelers heb ik niet meer", doelde hij op het vertrek van Sofiane Hanni en de blessure van Onyekuru.

Met alle respect, maar als Gerkens de man is die als enige zijn mond durft opentrekken...

Dat Vanhaezebrouck dat aanhaalt, lijkt veel op excuses bovenhalen. Maar de man weet het ook niet meer. Als een 22-jarige nieuwkomer met het uiterlijk van een plechtige communicant de speler is die het meeste leiderschap vertoont... Tja!

"Het is een dooie boel, het is te plat", klonk het. Hij probeerde met zijn uitspraken vorige week een reactie uit te lokken, maar die kwam er niet. Ze kropen zelfs nog meer in hun schulp. Als de sportieve baas de grootste muil heeft, heb je een probleem.

"Bij Brugge zijn het ook niet allemaal Vormers, maar hij trekt de rest wel met zich mee. Dat heb ik niet. We hebben spelers nodig die het vuur aansteken, maar die zijn er niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties